Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE retreu al PP que "passi el rodet" i "tanqui el Parlament" en no admetre les sol·licituds de compareixença del president del Govern sobre el finançament de Balears i les prospeccions petrolieres.

FAS canutazoLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol s'ha queixat que el Grup Popular hagi tancat la porta a la compareixença de Bauzá, retardi la interpel·lació socialista al ple sobre prospeccions, i en canvi avali la presència del conseller d'Agricultura i Medi Ambient en comissió i no a ple.

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit la petició inicial feta pel Grup Socialista, per a la compareixença de 3 dels 4 alts càrrecs del Govern Matas sobre el cas Son Espases sobre la suposada manipulació del procés adjudicació de les obres.

 "El nou període de sessions del Parlament comença amb mal peu", ha dit la portaveu del GPS Francina Armengol, després d'assistir a la primera sessió de la Junta de Portaveus que ha vist els temes del primer ple del Parlament de la temporada, que se celebrarà dimarts que ve.  La majoria del PP ha imposat un cop més què, qui i com ha de comparèixer al Parlament, i ha decidit que el president del Govern, José Ramón Bauzá, no ho hagi de fer, així com per dues vegades durant aquest estiu ha demanat el Grup Socialista: "Hem demanat la compareixença urgent de Bauzá dia 7 d'agost, per a parlar del drama de les prospeccions a Balears, i també per a parlar del finançament de les Balears; la presidenta del Parlament no ha tingut a bé convocar la Mesa fins avui -per a decidir-ne la seva celebració- i a més avui el PP ha votat en contra", ha explicat Armengol, que creu que aquesta actitud del PP respon a què "amaguen la seva posició i no volen obrir-se al debat públic ni donar compte d'allò que reclamen els ciutadans".

La queixa del GPS s'ha fet extensiva a la fórmula que ha emprat el PP per a modificar l'ordre del dia de la Comissió de Medi Ambient per a permetre la compareixença del conseller Gabriel Company, previsiblement la setmana que ve, per a parlar de les prospeccions a Balears i del fet que no se n'hagi sabut res fins que no s'han publicat revelacions periodistiques. En canvi la Mesa del Parlament ha descartat la petició socialista per que aquesta compareixença es fes al Ple del Parlament del pròxim dimarts.

Compareixences Cas Son Espases

La Mesa si que ha admès inicialment la petició de compareixença demanada pel GPS sobre les ex conselleres del Govern de Matas Aina Castillo i Rosa Estaràs, i l'ex batlessa de Palma Catalina Cirer, en relació amb la  suposada tupinada en el procés d'adjudicació de les obres de construcció de l'Hospital de Son Espases, mentre que ha deixat en suspens la de l'actual portaveu del Grup Popular i ex consellera d'Obres Públiques, Margarita Isabel Cabrer. Francina Armengol ha detallat que aquestes compareixences d'actuals càrrecs institucionals que ja ostentaven una situació de pertinença o proximitat amb el Govern Matas que va consentir, suposadament, l'alteració fraudulenta de l'adjudicació de les obres de construcció de Son Espases, suposen "la mateixa tònica que s'està seguint al Parlament de Catalunya amb la petició de la cambra per a la compareixença de l'expresident de la Generalitat.  Jordi Pujol".

No obstant això, ara aquesta petició aprovada inicialment per la Mesa del Parlament, hs'ha de remetre a la Comissió d'Afers Institucionals de la mateixa cambra, i si passa aquest nou filtre, caldrà comptar amb el consentiment de les mateixes interfectes per aconseguir que finalment accedeixin a fer una declaració al Parlament. "Si així com diu Bauzá vol fer gal·la de transparència i ser exemple de rendició de comptes, esperem que el sr. president faciliti aquestes compareixences per a poder debatre sobre allò que succeí a Son Espases",  ha dit Armengol.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube