Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “Ara és més necessari que mai que el PP doni explicacions sobre Son Espases”

Pilar Costa partitLa confessió de Castillo i la recent sentència sobre l’adjudicació de Son Espases són mostres més que suficients de la necessitat d’investigar “el que podria ser un dels casos de corrupció més greus de la història de les Illes Balears”. Els socialistes recorden les peticions de compareixences que han enregistrat al Parlament de les Illes Balears i que “podrien aclarir a la ciutadania el que ha passat”.

Són moltes les informacions aparegudes en les darreres setmanes des de que esclatés l’escàndol sobre l’adjudicació de Son Espases, però manquen les explicacions de les persones que gestionaven durant aquells anys el Govern de les Illes Balears i que, moltes d’elles, continuen dins el Govern. La darrera ha estat la sentència del jutjat contenciós-administratiu que ratifica el procediment del concurs, però, al mateix temps, obri moltes interrogants pel que la portaveu del PSIB-PSOE Pilar Costa ha assegurat que “ara és més necessari que mai que el PP doni explicacions sobre Son Espases”.

Costa ha comentat que aquesta sentència demostra que “es va donar aparença de legalitat a l’expedient administratiu”, però recorda que “la corrupció mai es plasma a un contracte”. Aquesta consideració, a més de la confessió en seu judicial, davant la Fiscalia, de l’ex consellera de Sanitat Aina Castillo reconeixent les trampes, són els motius pels que la socialista considera urgent que els responsables polítics “expliquin el que va passar”.

Pilar Costa ha recordat que, “per tal d’aconseguir les explicacions que reclama la societat”, el Grup Parlamentari Socialista va enregistrar les sol•licituds de compareixença de diversos dirigents del Govern durant l’etapa Matas com les ex conselleres Aina Castillo i Rosa Estaràs, l’ex batlessa de Palma Catalina Cirer i l’ex consellera d’Obres Públiques i actual portaveu del Grup Popular, Mabel Cabrer.

Aquesta mateixa setmana la Mesa del Parlament ha admès inicialment les peticions de compareixença de Castillo, Estaràs i Cirer que, ara, es remetran a la Comissió d’Afers Institucionals, deixant damunt la taula la petició de Cabrer.

La portaveu socialista creu que és el moment “d’aclarir a la ciutadania tot el que ha passat” al voltant de Son Espases, pel que reclama que “Bauzà demostri que realment vol saber el que ha passat i faciliti les compareixences”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube