Imprimeix
PDF

Cristina Rita: "La contundència en aplicar el TIL només ha servit per a crispar els ànims"

Cristina RitaLa diputada socialista Cristina Rita critica l'anunci de la portaveu del Govern, que s'ha mostrat favorable a 'aplicar el TIL amb contundència', incloent 'les sancions' que pertoquin en el cas de no aprovació dels projectes lingüístics en els centres educatius. 

"No poden demanar responsabilitat –als docents davant de l'anunci de vaga- quan el mateix Govern no l'està exercint", ha dit Rita.

L'inici del curs escolar 2014-2015 ve marcat de nou per l'anunci de noves vagues per part de gran part de la comunitat docent. Un fet que no sembla immutar els responsables de la conselleria d'Educació del Govern. L'anunci de la portaveu de l'executiu Bauzá sobre la aplicació 'amb contundència' del TIL ha sonat com una amenaça més al sector educatiu. La diputada socialista Cristina Rita apunta al respecte que "la contundència en aplicar el TIL ha estat molt poc eficaç, i només ha servit per a crispar els ànims". Aprofundint aquest raonament, Rita creu que "el TIL no s'està aplicant i només ha servit per aprofundir en la cerimònia de la confusió, en la qual el PP ha sumit la comunitat educativa de Balears des del principi de la legislatura".

Per tot això, la diputada socialista creu que "el PP enganya i és desmentit contínuament per la comunitat educativa". Si en les seves declaracions, la portaveu del Govern ha demanat 'responsabilitat' als convocants de la vaga per que el 'dret a l'ensenyament dels menors' no quedi danyat, Rita creu en canvi que qui ha de fer gal·la de responsabilitat és precisament el Govern: "no poden demanar responsabilitat quan no l'estan exercint". A aquest respecte els socialistes han atribuït a aquest clima de "confrontació que el president Bauzá ha mantingut en contra de l'escola pública i dels docents", el fet que en els darrers dies hagin aparegut pintades amb llegendes "neofranquistes" a les portes d'alguns centres educatius. Un fet que mou Cristina Rita a la "preocupació".

Tot en un plegat, això provocarà que l'inici de curs torni a ser mogut per segon any consecutiu a Balears: "aquest, lamentablement, tampoc serà un inici de curs normal, per culpa de la intransigència i l'autoritarisme de la conselleria", ha afirmat Rita.

El Grup Parlamentari Socialista ha inclòs qüestions relacionades amb la situació del sector educatiu de Balears dins de la sessió de control al Govern en el primer ple del Parlament després de l'estiu que se celebrarà el pròxim dimarts. 

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube