Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE llança una ofensiva institucional contra “l'atac més gran a la voluntat popular des de l'arribada de la democràcia”

Bonet i MirallesEl PSIB-PSOE ha llançat avui una ofensiva institucional per lluitar contra la possible reforma de la Llei Electoral que vol aprovar en solitari el PP quan resten 9 mesos per les pròximes eleccions municipals, insulars i autonòmiques. El secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Francesc Miralles, ha qualificat les intencions del PP com " l'atac més gran a la voluntat popular des de l'arribada de la democràcia".

Miralles ha assegurat que "el PP hauria d'explicar perquè té tanta pressa per posar en marxa un canvi electoral quan no és una demanda social ni política". En aquest sentit, el socialista ha reafirmat que el PSIB-PSOE no negociarà "aquesta proposta trampa que ens fa la dreta".

Les conseqüències de l'aprovació de l'elecció directa de batles serà, segons Miralles, "un difícil accés de les minories als governs municipals i una menor representació dels nostres veïnats i veïnades als ajuntaments, cosa que no afavoreix que aquests siguin la casa de tots i totes".

Malgrat tot, el secretari de política municipal del PSIB-PSOE preveu que el PP no aconseguirà el seu objectiu de mantenir-se al poder en els ajuntaments. "Els resultats que aconseguiren les passades eleccions foren injusts i adulterats per una situació anòmala amb la que difícilment repetiran aquella quantitat de vots".

Per part seva, el secretari de Política Autonòmica i Coordinació del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha avançat que "presentarem mocions a tots els ajuntaments i Consells Insulars on tenim representació i una PNL al Parlament per evitar que el PP guanyi amb trampes el que no guanyarà a les urnes".

En concret, les iniciatives socialistes mostren el rebuig a aquesta proposta de reforma i insten al Govern Espanyol a aturar un "atac directe a la democràcia. "Quan un govern pretén modificar les regles del joc 9 mesos abans de les eleccions és sempre per afavorir-se i mantenir-se en el poder", ha criticat Bonet, posant els exemples de Castella la Manxa, Múrcia o el Parlament de les Illes Balears, on Bauzá ha presentat una llei per modificar-ne la seva composició.

A més a més, Bonet ha criticat la oferta de diàleg manifestada pel secretari general del PP Balears perquè "diuen que volen consensuar però ens fan una proposta tancada pocs mesos abans dels comicis, tancant les portes a un diàleg fructífer".

Agenda del canvi

Davant tot això el Partit Socialista proposa una agenda del canvi. A Balears, Cosme Bonet ha avançat que "proposarem un canvi en profunditat del Parlament per evitar que estigui segrestat pel Govern com ha passat durant aquesta legislatura". En aquest sentit, el socialista ha recordat que la institució ha estat tancada tot l'estiu sense poder debatre de qüestions importants com el finançament autonòmic, les prospeccions petrolíferes o la corrupció.

"També plantejarem l'eliminació de dietes i privilegis pels consellers del Govern al Parlament i una nova Llei de Transparència que augmenti el nivell d'informació que es dona a la ciutadania i faci el Parlament més accessible", ha explicat el diputat socialista.

Finalment, Bonet ha explicat que l'Agenda del Canvi que proposa el PSOE plantejarà limitar a dos mandats la presidència del Govern d'Espanya, prohibir les donacions d'empreses privades a partits polítics i establir per llei un augment del nivell de democràcia interna als partits polítics amb la celebració de primàries per elegir els candidats i candidates.

"El que volem és aprofundir en democràcia i fer propostes als ciutadans i ciutadanes perquè hi ha una altra manera de sortir de la crisi", ha conclòs Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube