Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Bauzá va dir que aquesta seria la legislatura de les autopistes de l'educació, i l'ha convertida en la legislatura de l'infern a l'educació"

080914 FAS rdp web

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol incidirà en el conflicte educatiu "causat per Bauzá" en la seva pregunta parlamentària al president del Govern.

El GPS també presentarà preguntes de control governamental al conseller d'Agricultura i medi Ambient, en relació a "l'ocultació de les prospeccions petrolieres realitzades a l'entorn de l'arxipèlag".

Els ciutadans de Balears no han pogut escoltar les respostes del Govern a les preguntes parlamentàries de control que formula l'oposició durant l'estiu. Tres mesos després del darrer ple ordinari del Parlament, el passat 10 de juny, i després de què el PP hagi desestimat repetidament la convocatòria de plens extraordinaris del Parlament durant l'estiu per a poder tractar temes d'actualitat, el nou període de sessions parlamentari permetrà el Grup Parlamentari Socialista presentar 6 de les 18 preguntes previstes, mentre que el PP en farà 10, qualificades per la portaveu del GPS, Francina Armengol, com a "d'autobombo".  Una situació que Armengol ja ha dit que "no es repetirà en la pròxima legislatura quan els socialistes governem, ja que canviarem el reglament per a evitar el boicot a la feina de control del govern per part del grup que li dóna suport".

En el que serà el primer enfrontament dialèctic entre Armengol i Bauzá en el nou període de sessions, el conflicte educatiu serà el tema escollit. "Tornem a començar un curs marcat pel conflicte, causat pel sr. Bauzá", ha dit Armengol que ha acusat el president del Govern de "crispar els docents enlloc de resoldre problemes, per les seves dèries ideològiques". Per Armengol, Bauzá "no ha tingut cinc minuts per asseure's amb els docents, que han fet una petició de diàleg que ha estat rebutjada". Armengol ha conclòs que si Bauzá "va arribar al Govern anunciant una legislatura de les autopistes de l'educació, i l'ha convertida en la legislatura de l'infern a l'educació".

Armengol ha tornat a instar Bauzá a obrir les vies de diàleg amb la comunitat educativa, davant de la nova convocatòria de vaga que gran part dels docents han tornat a presentar de cara a l'inici de curs: "el sr. Bauzá pot eliminar aquests conflictes ei s'asseu a negociar, però ho ha de fer ell, per què està clar que la consellera Camps no pinta res, i està a les ordres d'allò que li dicten des del Consolat". En cas contrari, la portaveu del GPS ha anunciat que "si governem, el conflicte educatiu deixarà d'existir, per que des del diàleg arribarem a acords amb la comunitat educativa". 

El GPS acusa el conseller Company d'haver mentit al Parlament i amagat informació a la ciutadania sobre les prospeccions.

Una altra de les qüestions pendents que el Govern no ha resolt és la de les prospeccions petrolieres. Demà el GPS formularà una nova pregunta de control al respecte per a posar de manifest que "el sr. Company ens va amagar que ja s'havien fet sondejos, i que el Govern en tenia coneixement com demostren els informes de Medi Ambient, i posteriorment ell i el sr. Bauzá van seguir actuant com si res, fent-nos creure que estaven en contra de les prospeccions", ha dit la diputada socialista Pilar Costa.

La diputada socialista ha insistit en què la seqüència dels fets que ara coneixem posa en qüestió les actuacions de Company i Bauzá: "7 mesos després que Company conegués que ja s'havien fet prospeccions al mar balear, va fer una intervenció al parlament on parlava d'hipotètics efectes nocius de les tècniques de detonacions d'aire comprimit amb air guns. I ell ja sabia que ja s'havien produït. Company ocultà informació deliberadament al Parlament i ens va mentir", ha remarcat Costa.

La diputada socialista ha insistit en que el president Bauzá n'és el màxim responsable d'aquesta ocultació de les prospeccions a Balears. "No donarem per bona la tesi de Bauzá de què no sabia res; si és així, Company no pot seguir ni un dia més, i si és al contrari, Bauzá és còmplice" de l'ocultació de les prospeccions als ciutadans. Costa encara ha anat més enllà en denunciar el doble joc de Company i Bauzà, que a Balears s'han posat davant d'una pancarta en contra de la recerca d'hidrocarburs, mentre que a Madrid "han abaixat el cap".

"El sr. Bauzá tenia una reunió programada amb la vicepresidenta del Govern de l'Estat, que es va suspendre per l'abdicació del Rei; ara ja tenim nou Rei, si ens despistem ja regnarà la seva filla, i encara el sr. Bauzá no haurà dit ni 'pruna' a Madrid sobre prospeccions", ha dit Costa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube