Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Després d'allò que ha confessat avui, el conseller Company no pot continuar ni un dia més al seu escó"

090914 ple cartell volem un curs normal web

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol demana Gabriel Company que assumeixi la seva "responsabilitat política i que dimiteixi", en haver "confessat" avui al Parlament que va amagar l'existència dels informes dels tècnics de la conselleria d'Agricultura i Medi Ambient sobre sondejos al mateix president del Govern, José Ramón Bauzá. Després de 3 mesos sense possibilitat de poder fer sessió de control al Govern pel bloqueig del Partit Popular, els diputats i diputades del GPS han fet preguntes sobre temes d'educació, prospeccions, Magaluf, Son Espases i finançament als diferents responsables del Govern.

El primer ple del Parlament d'aquest període de sessions ha servit per reprendre la sessió de control al Govern. Des del passat 10 de juny, data del darrer ple abans de la interrupció del període de sessions, l'oposició no ha pogut interpel·lar el Govern sobre qüestions d'actualitat. El bloqueig del PP ha comportat el tancament de les portes del Parlament de les Illes Balears durant l'estiu, llevat dels dos plens extraordinaris celebrats el passat juliol, amb l'únic objectiu de tractar projectes de llei del Govern. Les demandes repetides del GPS per a poder celebrar plens extraordinaris amb capacitat d'iniciativa legislativa i de control parlamentari del Govern han estat rebutjats de pla pel 'rodet' del PP.

La anormalitat de la situació ha arribat a l'extrem que, dins de les 18 preguntes de control a l'executiu programades en el ple d'aquest dimarts, 10 corresponguessin al PP. Les 9 primeres preguntes del nou període de sessió les ha dedicat el PP a fer 'autobombo' cap el Govern: "el PP viu al marge d'allò que passa a aquesta CCAA", ha afirmat la portaveu del GPS Francina Armengol en referència a aquest fet, que la portaveu socialista s'explica en el fet que "després de tres anys de Govern, no té cap iniciativa, cap projecte de futur, no té cap proposta d'explicar res, per que no ha fet res, més que crear conflictes i problemes on no n'hi havia".

Bona mostra d'això és el nivell de crispació a què s'ha arribat en el sector educatiu on "les retallades i les dèries ideològiques del sr. Bauzá ens condemnen a començar el curs escolar d'una manera que no és normal". Tots els diputats i diputades del Grup Parlamentari Socialista han mostrat el seu descontentament amb la situació creada, i la repulsa que motiva l'actitud del Govern envers el conflicte, mostrant un cartell damunt de cada escó amb la llegenda "volem un curs normal".

Armengol ha citat alguns dels fets que converteixen en "anormal" l'inici de curs escolar a Balears per segon any consecutiu: "aquest dijous el TSJIB decidirà si suspèn o no l'aplicació del TIL, el 70% dels centres no han aprovat els seus projectes de trilingüisme, hi ha una convocatòria de vaga i a més decreten els mateixos serveis mínims que varen ser declarats il·legals per una sentència dels tribunals". Fets que per Armengol, convergeixen en una clara conclusió que li ha etzibat a Bauzá: "l'educació no és una prioritat per a vostè; per una grapada de vots extremistes vostè està posant en perill el sistema educatiu d'aquesta comunitat".

La portaveu socialista no s'ha estat de recordar el president del Govern que els "mateixos docents que vostè critica, són els qui estan pagant de la seva butxaca les beques escolars de menjador" per aquelles famílies que no poden pagar. Un fet que, segons ha recordat Armengol, ja ha denunciat COAPA, i que es deriva del deute del Govern en abonar els 800.000 € promesos per ajudes a l'alimentació dels alumnes amb més dificultats a Balears.   

El conseller d'Agricultura i Medi Ambient confessa en el Parlament que va amagar al president del Govern els informes sobre els sondejos marins a Balears

Biel Company no va comunicar José Ramon Bauzá que a Balears s'havien produit sondejos marins a través de la tècnica de 'l'air gun', amb detonacions d'aire comprimit, que varen ser objecte de sengles informes per part dels tècnics de la conselleria, en documents on plasmaren el risc mediambiental i per la fauna que varen comportar aquestes pràctiques. Una confessió forçada per la pregunta que ha presentat la diputada socialista Pilar Costa. "Aquest estiu han passat coses molt greus" ha dit Costa qui ha detallat que "Matas, un expresident del Govern del PP, ha entrat a presó, una exconsellera del seu Govern, Castillo, ha confessat una tupinada en l'adjudicació de Son Espases, i vostè –en referència a Company- li ha amagat un informe sobre prospeccions al president del Govern".

Davant de la constatació dels fets, Francina Armengol ha plantejat tota una sèrie d'interrogants que el Govern hauria de poder contestar: "per què no va informar el president? Com és que el president el manté en el càrrec? Varen demanar informes al Ministeri sobre els sondejos que es van fer?"; interrogants que la portaveu socialista ha plantejat, i que han quedat sense resposta. A la llum dels fets, Armengol ha reiterat la demanda d'assumpció de responsabilitats polítiques per part de Company, per haver amagat al mateix Govern, i a la totalitat de la ciutadania, els informes que palesaven la realització de prospeccions petrolíferes a zones properes a Balears. "No pot continuar ni un minut més en el seu escó de conseller del Govern de les Illes Balears" ha dit Armengol.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube