Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE recorda que en l'adjudicació de Son Espases "qui ha admès la comissió de delicte han estat ex alts càrrecs del Partit Popular"

100914 Thomàs Junta portaveus web

El GPS manté la sol·licitud la compareixença de Cirer, Cabrer, Castillo i Estaràs, per que expliquin allò què saben sobre el procés d'adjudicació de l'hospital de referència.

Tot això,  atesa la seva vinculació als fets com a membres del Govern Matas i de la batlia de Palma, i la seva continuïtat com a càrrecs electes a diverses administracions governades aquesta legislatura pel PP de Bauzá.

El portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs ha afirmat que, en el cas que s'obri una comissió d'investigació en el Parlament sobre Son Espases "si sóc requerit, hi compareixeré, per que per la nostra part tot està auditat i documentat"

Tot i les declaracions fetes pels diferents responsables del PP, amb el seu president Bauzá al capdavant, el fet és que la Mesa del Parlament, amb majoria dels Populars, i la pròpia presidenta del Parlament, també del PP, no han fet avui cap passa per a obrir una comissió d'investigació per Son Espases.

El GPS ha recordat un cop més la seva absoluta disposició a donar total suport a totes les iniciatives que aportin llum al Cas Son Espases, un cop el curs dels esdeveniments que s'havien conegut fins ara han canviat a ran de les declaracions dels ex alts càrrecs del PP Aina Castillo i Javier Rodrigo de Santos. "Nosaltres hi participarem" ha dit Thomàs, en relació a la futur suport del Grup Socialista a la iniciativa; però "no cal desdibuixar el problema real: qui ha admès haver comès delicte en el procés d'adjudicació i compra del solar de Son Espases han estat Castillo i Rodrigo de Santos, alts càrrecs del PP", ha afirmat el portaveu adjunt socialista, referint-se a les "declaracions voluntàries davant la Fiscalia Anticorrupció" que ambdós han realitzat recentment. En aquest respecte Thomàs creu que pel Partit Popular hauria de ser fàcil explicar què va passar en el procés d'adjudicació que ara queda en entredit, per què qui realitza la declaració judicial que confessa la manipul·lació del concurs d'adjudicació és una militant del propi PP com és Castillo: "que jo sàpiga, el sr. Bauzá no ha obligat Castillo a donar-se de baixa en el PP, i cal recordar que Aina Castillo fou portaveu de la formació durant uns mesos de 2010 quan Bauzá ja era dirigent del PP", en un clar indici de la responsabilitat que té el president del Govern José Ramón Bauzá en l'esclariment del cas.

"Per la nostra part no hi ha res a amagar, tot està auditat i documentat" ha afirmat Thomàs, davant la possibilitat que pugui ser cridat a declarar dins del marc de la comissió parlamentària que es pugui crear. De totes formes Thomàs creu que "les comissions d'investigació parlamentàries estan en mans de les majories" i que per tant en el cas de la de Son Espases "el PP decidirà si és fa o no, quan es fa, qui la composa i a qui convida a declarar i a qui no; i per acabar també en dictarà les conclusions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube