Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qüestiona la validesa dels resultats de les proves de competència lingüística en llengua estrangera realitzades pel Govern “per no tenir base científica”

Cristina Rita web caraCristina Rita lamenta que la conselleria d'Educació bravegi que l'augment de la competència lingüística en anglès dels alumnes de primària ha estat obra de l'aplicació del TIL, quan en realitat en les proves realitzades no han estat avaluats ni els mateixos alumnes, ni els mateixos centres, i quan han exclòs alumnes dels centres auditats.

Rita retreu la consellera Juana María Camps que després d'haver anunciat repetidament l'arribada d'una subvenció europea per a dotar obres d'eliminació de barreres arquitectòniques i de construccions amb amiant als centres educatius, no hagi estat capaç fins a la data de presentar un pla d'obres a realitzar i dels centres afectats.

El PSIB-PSOE no concep que la conselleria d'Educació pugui emetre un judici favorable a l'aplicació del Til partint de les dades de les avaluacions fetes en l'apartat de competència lingüística dels alumnes durant el curs 2013-2014. "En primer lloc fa rialles pensar que en nou mesos es pugui notar que és el TIL el responsable d'una hipotètica millora" afirma la diputada socialista Cristina Rita.

Però el fet més inversemblant és que es pugui donar visos de validesa a una mostra que no té "cap rigor científic". Així Rita destaca que les dues mesures preses, a l'inici i al final de curs, s'han realitzat "amb alumnes diferents i a escoles diferents, amb professors diferents, amb la qual cosa les mostres empíriques no poden resultar mai homogènies". Un fet que en realitat fa pensar en la manipulació interessada de les proves de cara a l'obtenció de resultats que interessi comunicar als responsables de la conselleria d'Educació. "La única manera d'avaluar els avenços acadèmics dels al•lots és fent-ne un seguiment a un mateix grup tres anys seguits des del curs 2012-2013 fins el 2014-2015, com marcava el Pla Pilot", ha afirmat la diputada socialista.

No són aquestes les úniques irregularitats en les avaluacions fetes pel Govern. A les proves s'han eliminat els alumnes nouvinguts, "com si aquests no formessin part igualment del nostre sistema educatiu, aquells que la mateixa sra. Camps va deixar sense plans d'acolliment lingüístic" ha recordat Cristina Rita. I per postres, a les proves realitzades no s'avaluen els coneixements de les assignatures que s'ha cursat en anglès "no fos cas que es demostri que han baixat" diu Rita.

Lluny d'allò que pretén vendre el Govern "el TIL no millora les expectatives de l'alumnat, sinó que les empitjora, al contrari dels plans ja existents: les Seccions Europees i el British Council" Aquests dos plans s'aplicaven a un 25% de les escoles públiques i a un 44% dels instituts, en 2012, molt per davant de la mitjana estatal en l'aplicació d'aquests mètodes, que quedaven en el 3,2% i en el 4% dels centres respectivament.

Quan, on i com s'eliminaran les barreres arquitectòniques i l'amiant dels centres educatius?

El desgavell absolut de la gestió de la conselleria d'Educació es demostra en l'absència de respostes concretes de la consellera del ram, davant les preguntes formulades per Cristina Rita en comissió parlamentària. Com sempre, els anuncis grandiloqüents de les accions van molt per endavant de les accions mateixes. En el cas de l'eliminació d'amiant i de les barreres arquitectòniques a través del finançament d'un fons europeu, Rita ha recriminat Camps: "han dit per enèsima vegada que invertiran 1,6 milions d'euros entre el 2014 i el primer trimestre de 2015 en eliminar l'amiant i 6,7 milions en les barreres arquitectòniques; però el cas és que ningú ha vist el pla d'actuació, ni el calendari ni res de res". L'absència total de dades al respecte, que han estat demanades repetidament pels socialistes a través de diferents conductes reglamentaris al Parlament, fa pensar Rita que "l'ambiciós projecte com vostè diu –en al•lusió a Camps- acabi en no res".

Més enllà de la inexistent planificació de les obres, es troba la garantia de seguretat de la realització de les mateixes, tenint en compte la perillositat que comporta la manipulació de l'amiant per a la salut de les persones. "Ens estranya que no hagi aprofitat l'estiu per a fer aquestes obres" ha dit Rita, qui acte seguit ha recordat que "no crec que pretengui fer aquestes actuacions amb al•lots a les escoles, seria una temeritat". Per tal de procedir segons l'anunci de la mateixa conselleria caldrà fer les obres de retirada de l'amiant "per Nadal, per que en cas contrari no crec que puguin tenir-ho fet pel primer trimestre de 2015, com han anunciat".

"I el mateix passa amb les barreres arquitectòniques", ha dit Rita que com a mostra de la descoordinació del departament de Camps, ha detallat que s'han anunciat actuacions a tots els instituts de Menorca, que precisament compten ja amb ascensors, mentre que es deixen de banda altres obres prioritàries a com unes escales contra incendis al Col•legi Sant Bartomeu d'Alaró, i l'eliminació de les aules prefabricades als instituts de Santa Maria i Binissalem. "L'anunci dels més de 27 milions d'euros en infraestructures educatives ens fa por que sigui només això, un anunci" ha reblat la diputada socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube