Imprimeix
PDF

Armengol: “Treballam per un pacte social i polític amb la comunitat educativa, ja no esperam res d’aquest Govern”

armengol obrador parlament setembre 2014La socialista ha titllat de “baixesa moral” l’actitud de Bauzà que “condemna a alumnes, pares, mares i docents a un conflicte per un possible rèdit electoral del PP”. La secretària general del PSIB-PSOE tornarà a insistir en “fer un front comú contra l’amenaça seriosa per les Illes Balears que suposen les prospeccions”.

El conflicte educatiu creat per la “manca de diàleg” de Bauzà i el seu Govern a les Illes Balears s’ha tornat a materialitzar amb una nova jornada de vaga als centres educatius. Front aquest malestar continu, la socialista Francina Armengol ha anunciat que “nosaltres estam escoltant i dialogant amb la comunitat educativa per tal d’arribar a les eleccions de maig de 2015 amb un pacte social i polític que desenvolupar tan prest com comencem a governar”, i ho ha justificat perquè “ja no esperam res d’aquest Govern, està totalment amortitzat i ha demostrat que no té cap intenció de cercar solucions al conflicte”.

El full de ruta dels Socialistes a partir de maig de 2015 passa per la “derogació del TIL i l’aplicació d’aquest pacte amb alumnes, pares, mares i alumnes”, el que xoca amb l’estratègia del PP que “condemna a tota la comunitat educativa per un possible rèdit electoral del PP”, el que ha titllat de “baixesa moral” i d’actitud “impresentable”.

Aquesta “manca de diàleg” de Bauzà és la tònica que ha marcat tota la legislatura, pel que Armengol no ha dubtat en qualificar-la de “legislatura perduda i en la que hem donat moltes passes enrere en qualitat educativa, cohesió social i drets i llibertats” i ha recordat “els retalls injustos i ideològics, l’eliminació de beques i programes de suport, la supressió de més de 1.000 professors o el deute del Govern de 800.000 euros a les famílies per beques de menjador escolar”.

Prospeccions petrolíferes
En un altres dels temes cabdals per Balears, Bauzà ha tornat a demostrar que “és incapaç d’unir a tota la societat”, pel que els Socialistes tornaran a exigir “un front comú, social i polític, com ha demanat tothom, per lluitar contra l’amenaça seriosa que suposen les prospeccions petrolíferes”.

Armengol ha recordat que “hem estès la mà moltes vegades al Govern i ho tornarem a fer perquè Bauzà ja ha demostrat que tot sòl és incapaç: encara no l’han rebut a Madrid i, a més, el Govern central ha obert ara un altre expedient per realitzar prospeccions al Golf de Lleó”.

Projecte de llei de suport a la dona embarassada
La diputada socialista Conxa Obrador ha anunciat que defensarà demà a la sessió parlamentària l’esmena presentada pel Grup Socialista al projecte de llei de suport a la dona embarassada per tal de “dotar de mesures econòmiques concretes una proposta buida que fa el PP impulsat pels vots més radicals i entitats pro vida per tornar a una societat patriarcal on el paper de la dona és purament reproductor”.

Obrador ha denunciat que aquesta proposta de llei “només persegueix muntar una xarxa paral•lela a la ja existent gràcies a la llei 2/2010 per tal que el Govern pugui accedir directament a les dones i evitar que puguin exercir els seus dret de maternitat lliurement”.

“L’evidència d’aquests objectius està clara”, exposa Conxa Obrador, “perquè en tot el projecte de llei no hi ha ni una sola mesura ni acció de suport a les dones que no tenen recursos”, i ha insistit en què “el que necessiten aquestes dones per exercir la maternitat amb garanties és tenir feina o mesures concretes de suport i cap d’aquestes coses les pot ni vol oferir aquest Govern”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube