Imprimeix
PDF

Francina Armengol emplaça Bauzà a fer un front comú contra les prospeccions ja que ell sòl és incapaç d’aturar-les

francina armengol prospeccionsLa socialista ha criticat la gestió del Govern per “no fer res” mentre “ja tenim damunt la taula un quart projecte de prospeccions i l’executiu o no n’és conscient o l’ha amagat”. Els Socialistes han reiterat el seu compromís en aturar les prospeccions “quan governem a partir de maig de 2015”.

Durant el ple del Parlament de les Illes Balears, la portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol ha tornat a insistir en la necessitat d’unir la societat per fer força contra una “amenaça seriosa” com són les prospeccions petrolíferes.

Per això, ha emplaçat a Bauzà a fer un front comú integrat per “forces polítiques, entitats ecologistes i plataformes ciutadanes” per tal d’aturar-les vist que el president Bauzà tot sòl és incapaç de fer res.

Armengol ha destacat la importància d’estar tots junts en defensa dels interessos de les Illes Balears i ha criticat que Bauzà hagi rebutjat tantes vegades “els oferiments de l’oposició i la societat”, pel que li ha demanat “per què es nega a fer un front comú?”.

Aquesta oferta de la socialista es repeteix després de set mesos, quan Bauzà també va dir no a la possibilitat d’agrupar a tota la societat de les illes per fer força contra aquestes pràctiques que tenen la connivència absoluta del Govern de Rajoy. En aquests mesos, com ha apuntat Armengol, la “situació és molt pitjor i quan més avança el temps, més seriosa és l’amenaça que hi ha sobre la costa de les Illes Balears”, fent referència a que “ja tenim damunt la taula un quart projecte de prospeccions a la zona nord-est del Golf de Lleó i que es va publicar al BOE el 17 de gener de 2013, mentre l’executiu de Bauzà o no n’és conscient o ho ha amagat a la societat”.

La portaveu socialista ha demostrat la inactivitat del PP en aquest tema recordant que “Bauzà ni tan sòls ha estat rebut pel Govern central per parlar de les prospeccions a pesar d’anunciar una reunió amb Soraya Saéz de Santamaría i el PP estatal ha votat en contra de la derogació de la llei d’hidrocarburs que és la causant de tot això”.

El que és més greu de la gestió que està fent el PP sobre les prospeccions és que el Govern “ha amagat i ocultat informació sobre prospeccions i sondejos sísmics com els que es van fer el mes d’abril de 2013”, el que planteja moltes preguntes sense resposta com “quin impacte han tingut aquestes pràctiques a les Illes Balears o si el Govern ha expedientat o demanat al Govern central l’inici d’un expedient contra l’empresa responsable”.

Front aquesta actitud del “no” de Bauzà i la seva falta d’iniciatives per aturar les prospeccions petrolíferes, Francina Armengol ha tornat a repetir el seu compromís d’aturar-les “quan governem a partir de maig de 2015 perquè nosaltres, igual que tota la societat, no les volem”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube