Imprimeix
PDF

Thomàs: “El PP demostra la seva nul·la voluntat d'aclarir l'adjudicació de Son Espases endarrerint les compareixences”

Vicenç Thomàs declasVicenç Thomàs s'ha queixat de la “maniobra dilatòria” utilitzada pel Grup Popular per tal d'evitar les compareixences de Castillo, Estaràs i Cirer. A la Comissió d'Assumptes Institucionals el PP s'ha negat a donar suport a les famílies que intenten retrobar les restes dels familiars assassinats durant la dictadura i s'ha oposat a condemnar el franquisme.

Després de la celebració de l'habitual Junta de Portaveus, el socialista Vicenç Thomàs ha fet referència a diversos dels temes tractats a la Comissió d'Assumptes Institucionals on, finalment, no s'ha debatut ni votat les compareixences sol·licitades pel Grup Socialista per tal de tenir més informació sobre el que va passar durant el procés d'adjudicació de Son Espases, sinó que s'ha endarrerit aquest tràmit una setmana més. Aquesta ha estat la demostració, segons ha explicat Thomàs, de la “nul·la voluntat del PP d'aclarir el canvi de catalogació del solar, la seva adquisició i l'adjudicació de l'hospital”.

El Grup Socialista va sol·licitar les compareixences d'Aina Castillo, Rosa Estaràs i Catalina Cirer a l'àmbit d'aquesta comissió amb la intenció de que les persones implicades en tot el procés de Son Espases donassin explicacions a la ciutadania del que va passar, sobretot, després que la mateixa Castillo i l'ex regidor popular de Palma, Rodrigo de Santos, confessassin davant la Fiscalia la comissió d'un delicte.

Thomàs ha denunciat la “maniobra dilatòria” utilitzada pel PP amb la que pretenen evitar que dirigents actuals del Partit Popular hagin de donar explicacions del que va passar quan ocupaven càrrecs de responsabilitat en la gestió de Son Espases. “Sembla que el PP no vol que s'aclareixi el més ràpid possible” tot el cas Son Espases, assegura el diputat socialista, i manté que “s'hagués pogut fer accelerar per tal de no demorar una setmana més una necessitat de la societat: saber el que va passar amb Son Espases”.

Suport a víctimes del franquisme
Pel que fa a altres propostes tractades dins la Comissió d'Assumptes Institucionals, s'ha debatut una proposició del Grup Socialista per tal de donar suport a les famílies que intenten retrobar les restes dels seus familiars assassinats durant la dictadura.

Una oposició dels populars a les accions desenvolupades a municipis com Maria de la Salut i Sant Joan i que deixa desemparades a les persones que només cerquen les restes mortals dels seus familiars i que no troben cap tipus de suport institucional.

Al cap i a la fi, es tracta d'una postura del Partit Popular que no ha estranyat a Vicenç Thomàs després de veure com el Grup Popular ha votat en contra de condemnar el franquisme, el que demostra que “el PP està al mateix lloc de sempre”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube