Imprimeix
PDF

El PP de Balears continua la seva ofensiva contra les dones i s’oposa a retirar la modificació de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs

vicenç thomas comissio salutVicenç Thomàs ha defensat una proposició no de llei per tal de garantir el dret de les dones emparat a la llei 2/2010. El socialista ha criticat que “el PP vol decidir sobre la maternitat de les dones i oblida que ningú pot negar el dret a ésser mare, però tampoc es pot obligar a ningú a ser-ho”.

A la Comissió de Salut d’avui s’ha celebrat el debat i votació de la Proposició No de Llei presentada pel Grup Socialista amb la que pretenia la retirada immediata de l’avantprojecte de Llei Orgànica que pretén revisar la legislació vigent sobre salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs, a més d’instar al Govern a garantir aquest dret de les dones d’acord amb la llei 2/2010 de salut sexual i reproductiva.

El diputat socialista Vicenç Thomàs ha qüestionat aquesta oposició del PP que confirma que els “populars de les illes continuen la seva ofensiva contra les dones intentant eliminar el dret a decidir de la dona sobre la seva maternitat”, un extrem que es complirà amb la modificació de la llei actual que és “una norma adaptada a la realitat, en consonància a la normativa europea oferint seguretat jurídica a les dones i els professionals sanitaris i proporciona garanties i facilita l’equitat”.

El portaveu socialista ha criticat “el retrocés de 40 anys que planteja el PP” amb la modificació amb la que queda palès que “el Partit Popular vol decidir sobre la maternitat de les dones i oblida que ningú pot negar el dret a ésser mare però tampoc es pot obligar a ningú a ser-ho”.

A més, el diputat socialista ha criticat que el PP es plegui als interessos de “l’ala més retrògrada, extrema i rància de la dreta” apostant per una legislació restrictiva que s’ha demostrat que “augmenta la discriminació, redueix la igualtat, perjudica les dones i no aconsegueix reduir el nombre d’avortaments, sinó que tan sòls dificulta l’accés i empitjora les condicions en les que es realitza”.

Thomàs ha demanat als diputats populars el seu suport a la PNL “perquè quedaran retratats quan el PP estatal, en un quants dies, retiri la modificació d’aquesta llei per tot el malestar que està creant entre la societat a sòls uns mesos d’una fita electoral”. Així, el socialista ha recordat que “el 80% de la societat espanyola no considera necessària aquest canvi legislatiu i més d’un 70% dels votants del Partit Popular també estan en contra”, pel que espera que “finalment el PP torni enrere les seves intencions i no torni a la societat espanyola 40 anys enrere”.

El portaveu socialista ha exigit al Grup Popular que “escolti a la majoria de ciutadans i ciutadanes i deixin de perseguir a les dones aturant aquesta modificació que sòls representa un extraordinari retrocés normatiu, social i ideològic”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube