Imprimeix
PDF

Joan Boned: “Què pensa fer el Govern davant les 12 noves sol·licituds de permís d'investigació per fer sondejos sísmics al Golf de Lleó i que podrien afectar Balears?”

Joan Boned 23-09-14El diputat socialista Joan Boned ha assegurat durant la sessió plenària del Parlament que hi ha 12 noves sol·licituds de permís d'investigació per fer sondejos sísmics al Golf de Lleó. Unes investigacions que podrien afectar a les aigües de Balears i sobre les que el conseller de Medi Ambient, Biel Company, ha evitat donar explicacions.

"Són 12 sol·licituds de més de 90.000 hectàrees cada una i sobre les que el Govern Balear no està fent res", ha denunciat Boned. En aquest sentit, el diputat eivissenc ha remarcat que "estam cansats de les mentides del conseller Company, que va ocultar durant més d'un any que es varen fer prospeccions el 2013 en aigües de Balears".

El PSIB-PSOE ha tornat a proposar un front comú al Govern per anar a Madrid a reclamar que s'aturin les prospeccions. "El front comú és per exigir el que demana la ciutadania, amb plataformes ciutadanes, administracions, entitats, ciutadans i partits polítics per reclamar tots junts que s'aturin les prospeccions petrolíferes" ha explicat Boned.

A més a més, el diputat socialista ha acusat al conseller Biel Company de mentir contínuament i ha criticat que encara no hagi explicat què ha passat amb les més de 80.000 al·legacions que s'han presentat des de Balears contra la recerca d'hidrocarburs a les nostres aigües. Per això, Boned ha insistit en què "el Govern no ha fet res per impedir les prospeccions mentre diuen que les volen evitar".

Pel que fa a l'ocultació de les prospeccions que es varen fer a Balears el 2013, Joan Boned ha demanat al conseller de Medi Ambient si ha investigat on es varen fer, si es tenien permisos per dur-les a terme i perquè no es va informar de la seva execució. "L'informe de la seva conselleria és un document a la carta per rentar la cara a Biel Company després d'amagar durant un any que es van fer prospeccions a Balears", ha dit Boned al conseller del PP.

En referència a les acusacions de qui va autoritzar primer la recerca d'hidrocarburs, Boned ha reafirmat que "Aznar va signar 12 autoritzacions per fer prospeccions petrolíferes en aigües de Balears".

Finalment, el diputat eivissenc ha recordat que la reunió entre el Govern i la vicepresidenta del Govern Espanyol encara no ha estat convocada. "Hem vist un canvi de rei i un canvi de ministre de Medi Ambient però la reunió entre Company i Sáenz de Santamaría no existeix", ha conclòs Boned.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube