Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE sol•licita la compareixença urgent de Bauzà per explicar què passarà després de l’anul•lació del decret TIL

pilar costa junta portaveusEl Grup Parlamentari Socialista també ha enregistrat les peticions de dues comissions d’investigació sobre Son Espases i sobre totes les obres públiques des de 2003 amb sobrecost i sospites de corrupció. Pilar Costa ha recordat que “ha estat el PP qui ha votat en contra de saber el que va passar a Son Espases i ara ho intenta arreglar sol•licitant una comissió que no és d’investigació, sinó que es d’encobriment de l’etapa Matas”.

Després de la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears celebrada avui, la diputada socialista Pilar Costa ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha enregistrat aquest matí una sol•licitud de compareixença urgent del president Bauzà perquè “doni explicacions a la ciutadania del que passarà ara després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que diu que el decret TIL és nul de ple dret”.

La socialista ha remarcat que és necessari que “Bauzà doni la cara, cessi a la consellera Camps i al seu equip, rectifiqui la seva manera de fer les coses i s’assegui a dialogar amb la comunitat educativa”. En aquest sentit, els socialistes han presentat també dues Proposicions No de Llei demanant que “el Govern no recorri la sentència i es posi fi al conflicte des del punt de vista judicial; s’anul•lin les ordres posteriors derivades del decret TIL que ha quedat com a paper banyat; i es dictin instruccions clares, consensuades i negociades amb la comunitat educativa, com també demana l’associació d’inspectors educatius de les Illes Balears”.

Pilar Costa aposta per “donar una sortida real al conflicte generat per la imposició del PP” ja que qui l’estan patint són “els pares, mares, docents i alumnes que no saben el que passarà amb els projectes educatius dels centres just quan el curs ja ha començat”.

Comissions d’Investigació
El Grup Parlamentari Socialista també ha presentat avui les peticions de dues comissions d’investigació. La primera sobre Son Espases per “investigar aquells punts que estan sota sospita i acusació per part del ministeri públic i la justícia”, que són “adquisició del solar, requalificació dels terrenys, l’adjudicació de les obres i el pla de comunicació”.

Pilar Costa ha recordat que “fins ara ha estat el PP qui ha votat en contra de saber el que va passar a Son Espases”, fent referència al seu vot en contra d’ahir a la creació de la comissió d’investigació proposada pel Grup Més i també al vot en contra d’avui a les sol•licituds de compareixença de Castillo, Cirer i Estaràs enregistrades pel Grup Socialista a la comissió d’Assumptes Institucionals.

En aquest sentit, Costa ha manifestant que “ara el PP ho intenta tapar sol•licitant una comissió que no és d’investigació, sinó que és d’encobriment de l’etapa Matas tractant de desviar l’atenció sobre qüestions que no estan en entredit” i ho fa perquè “hi ha responsables polítics d’aquella etapa que segueixen sent col•laboradors propers de Bauzà”.

A més, el Grup Socialista també ha enregistrat una nova petició de comissió d’investigació de totes les obres públiques realitzades des de 2003 que hagin suposat un sobrecost sobre el pressupost inicial i sobre les que existeixin sospites de corrupció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube