Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que interposar un recurs contra la suspensió de l'aplicació del TIL és una “irresponsabilitat que ens deixa en situació d'emergència educativa”

Pilar Costa 24-09-14El PSIB-PSOE ha valorat negativament la intenció del Govern d'interposar un recurs de reposició contra la suspensió cautelar de l'aplicació del TIL per aquest curs 2014-2015. Segons la portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, "el Govern fa una fuita endavant per guanyar temps en lloc d'aturar-ho a temps i comet una greu irresponsabilitat que crea una inseguretat jurídica brutal".

La portaveu socialista ha remarcat que després de l'actuació anunciada aquest horabaixa per la consellera Núria Riera ens trobam en situació "d'emergència educativa" perquè el Govern aplica una norma que segons ha dit el TSJB "és il·legal per unanimitat, sense la mínima discrepància jurídica".

Costa ha insistit en què aquest recurs de reposició presentat pel Govern l'ha de resoldre la mateixa sala que ara ha dictat l'anul·lació cautelar del TIL, "i per tant si no hi ha res de nou, d'aquí uns dies el TSJB dirà exactament el mateix".

Per tot això, des del PSIB-PSOE es fa "una crida a la responsabilitat i demanam al Govern que aturi l'aplicació del TIL ara que som a temps i el curs acaba de començar". En aquest sentit, Pilar Costa ha recordat que quant més temps es tardi en resoldre aquesta situació més ho hauran de pagar els estudiants de les Illes Balears.

"Demanam que Bauzá accepti la petició de compareixença urgent que hem enregistrat al Parlament avui dematí perquè consideram que ha de donar explicacions a la ciutadania sobre el conflicte educatiu", ha reiterat Pilar Costa, insistint en la necessitat de negociar i dialogar amb la comunitat educativa.

A més a més, la portaveu del PSIB-PSOE ha defensat la tasca de la justícia dient que "el que fa el TSJB és aplicar el sentit comú" i s'ha demanat "si el Govern no s'ha adonat que estan completament sols en l'aplicació del Tractament Integral de Llengües que a més és il·legal".

Sobre el fet que hagi estat la portaveu del Govern, Núria Riera, l'encarregada d'anunciar el recurs de reposició, la portaveu del PSIB-PSOE ha explicat que "pensàvem seria un anunci seriós", i ha criticat que "amaguen a la consellera d'Educació malgrat que tothom sap que qui ha provocat aquesta situació és el President Bauzá".

Finalment, Pilar Costa ha afirmat que si el TSJB confirma la suspensió del TIL al Govern només li queda deixar d'aplicar el TIL i seure a negociar amb la comunitat educativa. "Si això passa, tot el Govern ha de partir a casa seva".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube