Imprimeix
PDF

Armengol: “Amb un canvi de cares Bauzà no solucionarà el conflicte educatiu que ha creat, necessita un canvi de polítiques”

francina armengol setembre 2014La líder dels socialistes s'ha mostrat “molt preocupada” perquè “Bauzà s'equivoca en la diagnosi del problema, que no és el trilingüisme, li hem dit moltes vegades que anglès sí, però així no”. Francina Armengol ha demanat al president “amb més força que mai, sentit de responsabilitat, seny i respecte a la convivència, la democràcia i la legalitat vigent”.

Després d'una nova crisi del Govern Bauzà amb la substitució de la consellera d'Educació provocada per la mala gestió en matèria educativa i els enfrontaments constants amb els docents, Francina Armengol ha manifestat que “tan sòls amb un canvi de cares Bauzà no solucionarà el conflicte educatiu que ha creat, necessita un canvi de polítiques”.

La traducció d'aquest canvi de consellera anunciat avui és clara per Armengol: “Bauzà vol seguir manu militari imposant el TIL contra la comunitat educativa i contra la legalitat vigent”, una obsessió del president a qui la socialista ha tornat a demanar “amb més força que mai, sentit de responsabilitat, seny i respecte a la convivència, la democràcia i la legalitat vigent”.

Francina Armengol ha exposat la seva profunda preocupació perquè “Bauzà s'equivoca en la diagnosi del problema i, així, no pot aplicar una bona solució”. En aquest sentit, la secretària general del PSIB-PSOE ha criticat que el president “menteix sobre el conflicte educatiu i del TIL” assegurant que aquest conflicte s'ha generat pels “retalls injustos del Govern de les Illes Balears a l'educació pública i per la imposició d'una aberració pedagògica com el TIL”.

Trilingüisme
La líder dels socialistes de Balears ha estat molt clara i contundent afirmant que “tothom li ha deixat molt clar i li tornaré a repetir: anglès sí, però així no”, a més de recordar que “Balears no tenia una legislació d'immersió lingüística, Bauzà menteix quan ho diu, i tots hem apostat per la introducció d'una tercera llengua, de fet, nosaltres vam incloure les seccions europees a les aules”.

Així doncs, el problema és el TIL, no el trilingüisme, ja que amb aquesta “aberració pedagògica” es crearan “molts problemes en l'aprenentatge de l'anglès i de les altres matèries”, pel que ha enumerat quines són les necessitats per aconseguir l'aprenentatge en anglès: “recursos econòmics, professors preparats, alumnes amb capacitats i autonomia als centres educatius perquè cada un té un alumnat diferent”.

Legalitat del TIL
La socialista ha qualificat la situació com ”esperpèntica” per les declaracions de Bauzà d'avui on “nega el problema judicial sobre la normativa del TIL perquè no l'entén o perquè vol explicar una altra versió” quan la situació és que “hi ha una sentència claríssima de nul·litat del Decret i autos molt contundents de suspensió de l'ordre que desenvolupa el TIL per aquest curs”, tot un seguit d'esdeveniments que porten a una “situació complexa legalment que aquest TIL no es pot aplicar, el que genera el caos als centres que no saben què han de fer”.

Exemple de Rajoy i inestabilitat
Armengol ha convidat a Bauzà a seguir l'exemple de Rajoy que, amb la contrarreforma de la llei de l'avortament, ha decidit retirar-la perquè no tenia consens social i l'oposició ja havia advertit que la derogarien en produir-se un canvi de govern, “igual com passa amb el TIL”.

El que crida l'atenció d'aquest Govern de Bauzà és la “inestabilitat i el desgavell continu que crea Bauzà a pesar de tenir la majoria absoluta més àmplia de la nostra terra” pel fet que “des de l'inici de legislatura només es mantenen Bauzà, Gómez i Company mentre ja hem vist tres consellers de salut, 3 consellers d'administracions públiques, tres consellers d'educació i canvis a les conselleries de turisme i economia”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube