Imprimeix
PDF

Armengol: “És hora que Bauzà entengui que el TIL no es pot aplicar i rectifiqui arribant al consens amb la comunitat educativa”

francina armengol parlament setembre 2014La portaveu socialista ha demanat al president que “acati les sentències judicials i no perjudiqui més a alumnes i famílies”. Armengol ha recordat que “ahir va fer un any que més de 100.000 persones sortiren al carrer a demanar responsabilitat i a dir que volem anglès, però així no i Bauzà no vol escoltar”.

Durant el ple del Parlament de les Illes Balears celebrat avui, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha demanat al president Bauzà quines gestions havia fet després de conèixer les sentències judicials que anul•len i suspenen l’aplicació del TIL. Davant la resposta de Bauzà, que continua sense fer res i segueix decidit a imposar un decret nul, Armengol ha assegurat que “és hora que Bauzà entengui que el TIL no es pot aplicar, és mort, ho diuen els tribunals, i rectifiqui arribant al consens amb la comunitat educativa per decidir com es soluciona el caos que ha generat al món educatiu”.

La proposta de la socialista al president passa perquè aquest “accepti un debat parlamentari per parlar dels reptes de l’educació de les Illes Balears i no recorri al Tribunal Suprem la sentència perquè només té la intenció de guanyar temps per una qüestió que està molt clara: el TIL està invalidat pels tribunals i per la ciutadania”.

Per Armengol, la solució es basa en el diàleg, “acordant amb la comunitat educativa instruccions clares que s’han de basar en l’autonomia dels centres perquè puguin decidir atenent a la realitat del professorat, de l’alumnat i a la necessitat de millorar l’aprenentatge de l’anglès”.

Pel que fa als possibles canvis que pateixin els projectes educatius després de l’anul•lació del TIL, Francina Armengol ha exigit que “si alguna família es veu perjudicada econòmicament per haver de comprar nou material o per altres qüestions degudes a la nefasta gestió del Govern, aquests costs els ha d’assumir la conselleria”.

La líder socialista també ha tingut un record per la major manifestació de la història de Balears “avui fa un any i mig quan més de 100.000 persones van sortir al carrer per demanar a Bauzà responsabilitat i per dir-li que volem anglès a les aules, però així no” i avui ha tornat a quedar clar que “Bauzà no vol escoltar”.

Al ple del Parlament d’avui, s’ha escenificat que Bauzà només ha fet “un canvi de cares però no un canvi de política, el que no és suficient per arreglar el conflicte educatiu”, pel que Armengol ha reclamat al president que “rectifiqui pensant en les necessitats de les persones i, sobretot, mai governi contra la legalitat vigent”.

Durant el torn de preguntes de la sessió del Parlament de les Illes Balears, els diputats socialistes com Lluis Maicas han demanat a la consellera d’Educació sobre la gestió educativa criticant “el caos i el desgovern en el que han sumit a la comunitat educativa intentant no complir les sentències judicials en contra”, pel que “es necessiten fets per solucionar la situació pel bé de tota la societat i de la docència”.

La diputada socialista Cristina Rita també ha exigit que el Govern “doni respostes al centres i als pares i mares per saber què passa a partir d’ara” perquè des de les sentències judicials “hi ha molts dubtes als centre educatius sobre el que poden fer o no”, pel que ha apel•lat a la “responsabilitat” de l’executiu.

En una altra pregunta sobre el conflicte, la diputada Esperança Marí ha demanat qui assumirà la responsabilitat política del “fracàs del TIL” perquè “no es tracta d’errors de forma sinó de fons, ignorant a la UIB i l’Estatut d’Autonomia” responsabilitzant directament al president Bauzà del desgavell creat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube