Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica de “fracàs i incapacitat política del Govern de Balears” el no haver aconseguit sortir de la cua del finançament dels Pressupostos Generals de l’Estat per 2015

Vicenç 19 abrilDavant de la presentació de les xifres territorialitzades per a les inversions previstes per a Balears dins dels PGE 2015, el portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs ha assenyalat que els 138 milions d'euros consignats a Balears són fins i tot inferiors als 143 M€ de 2012, i queden enfora dels 451 M€ de 2011.

En una interpel•lació presentada sobre política de finançament, el diputat socialista Marc Pons ha acusat el Govern de rendir-se i treure la bandera blanca davant l'incompliment del ministre Montoro per a reformar el sistema de finançament de les CCAA, segons obligava la Llei Orgànica de la qual emana.

El Grup Parlamentari Socialista manté com a un dels seus principals objectius, el de la millora del finançament de Balears. La presentació de les xifres generals dels Pressupostos Generals de l'Estat per 2015, i en concret el coneixement de les xifres territorialitzades d'inversió per Balears, han fixat aquesta quantitat en els 138,45 M€. Si per a valorar aquesta xifra es pren el nombre total de residents censats per territori, Balears és la CCAA de tot l'Estat que menys finançament per càpita rebrà dels PGE de 2015, en concret seran 124€ per cada habitant, lluny de la mitjana estatal, de 242 €.

Per Vicenç Thomàs, "Balears queda enfora d'una comunitat amb un gruix de població com Extremadura" que rebrà'més de 368 milions d'euros via PGE 2015, o de Castella-Lleó, que frega els 700 €/habitant en el finançament per càpita, un fet que pel portaveu socialista demostra "el poc valor que tenen les Illes Balears pel PP, que dóna una nova imatge de fracàs i d'incapacitat política del Govern davant Madrid".

Segons el portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs, "Balears és a la cua del finançament d'entre les CCAA, és decebedor" en una corba descendent acusada que ha dut "a una reducció del 80% en la quantitat que l'Estat destina a Balears a través dels PGE, dels 451 milions d'euros de 2011 fins els 74 de 2014" i que no es veu compensada per la quantitat que l'Estat preveu assignar per 2015.

Thomàs ha calculat que d'haver mantingut el mateix finançament per Balears durant tota la legislatura, haurien arribat "1.057 milions d'euros més". Thomàs ha emplaçat el conseller d'Hisenda del Govern a què "puguin arribar el 2015, almenys, els 451 milions d'euros del 2011, per què si no, és ben hora que marxin a ca seva". La realitat ha quedat molt enfora, just en els 138 M€

El GPS anima al Govern a no rendir-se i a plantejar a Madrid la seva pròpia proposta de reforma del sistema de finançament, consensuada amb altres CCAA.

En la interpel•lació parlamentària que el diputat socialista Marc Pons ha plantejat al conseller d'Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí, el GPS ha posat de relleu que davant "l'incompliment de la Llei Orgànica de finançament de les CCAA que ha fet Montoro per no haver impulsat la seva reforma durant 2014", l'actitud del Govern de les Illes Balears ha estat "no fer res, han donat per amortitzada la legislatura en matèria de finançament, han tirat la tovallola", segons ha afirmat Pons.

En contraposició a aquesta actitud, el diputat socialista ha instat el Govern a què "proposi un sistema de finançament que respongui als criteris comuns consensuats per totes les forces de Balears al Parlament", i que aquest model, negociat i consensuat amb altres CCAA "es plantegi davant Madrid", amb la intenció de poder millorar el finançament de Balears.

En cas contrari, Pons ha afirmat que "en aquesta legislatura no s'haurà avançat gens i en la reforma del Règim Especial de Balears, ni en el nou finançament de Balears; és la pitjor herència que ens pot deixar el Govern de Bauzá".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube