Imprimeix
PDF

Armengol: “Si Bauzà dugués tantes inversions com discòrdia, no seríem la darrera comunitat dels PGE”

armengol martin pge15La secretària general del PSIB-PSOE es reunirà demà amb Pedro Sànchez per tal que “quan governem puguem tenir el finançament que ens mereixem per justícia”. Els socialistes han explicat que “per cada euro que ha arribat a Balears aquesta legislatura amb Bauzà i Rajoy, en varen arribar quatre amb Antich i Zapatero”.

Després de conèixer els Pressuposts Generals de l'Estat per 2015 que situen a les Illes Balears a la coa de comunitats en inversió per capita, La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i el diputat socialista al Congrés per Balears, Pablo Martin, han denunciat els comptes per ser “injusts, insultants i inacceptables”, a més de maltractar a les Balears, pel que Armengol ha assegurat que “si Bauzà fos capaç de dur tantes inversions a la nostra terra com discòrdia en temes cabdals, no seríem els darrers al rànquing d'inversió per comunitats.

Aquests darrers pressuposts de la legislatura són ben exemplificants del que ha passat durant aquests quatre anys en que les inversions del Govern central no han deixar de reduir-se. Així, han arribat un total de 433 milions d'euros en inversions des de 2012 front els 1.710 milions d'euros que arribaren durant el Pacte, és a dir, “per cada euro que ha arribat a Balears aquesta legislatura amb Bauzà i Rajoy, en varen arribar quatre amb Antich i Zapatero”.

Aquestes xifres deixen en evidència el “poc pes de Bauzà a Madrid i la seva incapacitat per negociar i aconseguir inversions”, convertint-se en un “delegat provincial de Madrid que no creu en la nostra comunitat ni defensa els nostres interessos i que està sent nefast per les Illes Balears”.

Front el nou “fracàs i suspens” de Bauzà, Armengol ha anunciat que demà mateix es reunirà a Madrid amb Pedro Sànchez, secretari general del PSOE, per “parlar de la situació absolutament injusta que viu Balears” i treballarà en dues línies: “defensar les esmenes que presentarem des de Balears per intentar millorar les inversions per les illes al 2015 i, sobretot, començar a treballar per aconseguir un compromís públic i polític de que quan governem puguem tenir el finançament just que ens mereixem que és igual al de les altres comunitats autònomes reconeixent el plus de la insularitat”.

Armengol i Martín han denunciat que “els pocs doblers que arriben ni tan sòls són per inversions que hi puguin treure profit els ciutadans de les Illes Balears, ja que 100 dels 134 milions que arribaran són per ports i aeroports, però no hi ha contemplada cap inversió ni per millorar el model productiu, ni pel turisme, ni per coneixement... sino que gairebé tot serà per infraestructures que el mateix Govern central pensa privatitzar l'any que ve en un 49%”.

Pel que fa al conjunt dels Pressuposts Generals de l'Estat, Pablo Martín ha ha assegurat que són “injusts, inversemblants i electoralistes” perquè es basen en la reforma fiscal anunciada recentment “reduint un 15% les prestacions d'ajuda a aturats i es destinen aquests 4.500 milions d'euros a sufragar la reforma fiscal que només beneficia a un 10% de la població, mentre castiga al 90% dels contribuents”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube