Imprimeix
PDF

Sánchez es compromet amb Armengol a millorar el finançament, aturar les prospeccions i contribuir a resoldre el conflicte educatiu

pedro sanchez i francina armengolEls líders del PSOE i del PSIB-PSOE han mantingut una reunió per “tractar els grans problemes de Balears i oferir solucions front la passivitat de Bauzà i el seu Govern”.

Pedro Sànchez ha qualificat de “molt greu” que Bauzà no compleixi la llei ni les sentències judicials que declaren la nul·litat i suspensió del TIL.

Aquest matí, el secretari general del PSOE, Pedro Sànchez, i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, han mantingut una reunió en la que han pogut tractar els temes cabdals que afecten a les Illes Balears.

En la trobada, Sànchez s'ha compromès a millorar el finançament de la nostra comunitat, aturar les prospeccions petrolíferes que amenacen les illes i contribuir activament a resoldre el conflicte educatiu.

Francina Armengol ha traslladat la gran preocupació dels Socialistes de Balears per la “nefasta gestió de Bauzà” per “crear problemes on mai n'hi havia hagut, com a l'educació, i pel poc pes que està demostrant tenir a Madrid en temes prioritaris com el finançament de la comunitat i l'amenaça de les prospeccions petrolíferes”.

Finançament
Davant la “passivitat de Bauzà” i per tal “d'oferir solucions a la ciutadania”, Armengol ha aconseguit el compromís de Pedro Sànchez en treballar en aquests tres fronts oberts que tenen les Illes Balears. Pel que fa a l'escàs finançament que arriba a les illes dels Pressuposts Generals de l'Estat i a la paralització de les inversions estatutàries, de les que hi ha 2.000 milions d'euros pendents, Sànchez s'ha compromès a liderar i coordinar la presentació d'esmenes al projecte de pressuposts per tal de “millorar l'aportació de l'Estat per 2015 a Balears, fent que les illes ja no estigui a la coa de les comunitats autònomes per inversions”, un compromís que mantindrà i impulsarà “quan governem al govern de l'Estat i de les Illes Balears, aportant a les illes el finançament que correspon i que és de justícia”.

Educació
Armengol també ha posat damunt la taula el “conflicte educatiu i social” que ha creat Bauzà pel seu tarannà autoritari imposant un decret TIL que “és nul i està invalidat per la ciutadania i la justícia”. Pedro Sànchez ha qualificat de “molt greu” que el president Bauzà no compleixi la llei ni les sentències judicials i tracti de botar-se la legislació a través de decrets que tan sòls creen més incertesa, pel que, tant Sànchez com Armengol, han apostat per la “via del diàleg amb tota la comunitat educativa per posar fi a una situació que paguen els alumnes, pares, mares i docents”.

Prospeccions petrolíferes
L'altre tema que han tractat durant la trobada d'avui han estat les prospeccions petrolíferes previstes al mar balear, una “amenaça imminent” pel que Armengol ha assegurat que és necessari “paralitzar els sondejos de manera urgent”, una solució amb la que ha coincidit Pedro Sànchez, qui ha refermat el seu compromís en que “quan governem no hi haurà prospeccions a Balears”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube