Imprimeix
PDF

Lluís Maicas: "El TIL és mort. El PP ha de passar el dol com més aviat millor, i tornar la normalitat a la comunitat educativa amb diàleg i un gran pacte"

diéguez-Maicas 061014 web

 "El TIL és mort". Aquesta és la premissa fonamental que el GPS plantejarà demà al Govern durant la sessió del ple del Parlament.

Durant la sessió es parlarà del la situació creada al sistema educatiu de Balears d'ençà les diferents sentències i providències judicials que han anat confirmant la il·legalitat del Tractament Integral de Llengües del Govern. I ho farà a través d'una bateria de preguntes que els diputats i diputades del GPS formularan al president del Govern i a la consellera d'Educació durant la sessió de control, i de la interpel·lació que la diputada socialista Cristina Rita plantejarà la consellera Núria Riera per la mateixa qüestió.

"Seguir aplicant el TIL és una aberració" ha afirmat el diputat socialista Lluís Maicas, que acte seguit ha comminat el PP a què "deixin de mentir, no hi ha hagut mai immersió lingüística a Balears, hi ha hagut decret de mínims de català i la Llei de Normalització Lingüística", que el diputat socialista ha recordat que és la legislació educativa actualment en vigor.

Per això Maicas ha fet una crida al Govern a "normalitzar la situació als centres educatius i a deixar d'embullar", per la qual cosa "els ha d'ajudar a aplicar aquestes normes –Decret de mínims i Llei de Normalització Lingüística- per a recuperar els projectes lingüístics de cada centre"

Precisament Maicas ha acusat el departament de Riera de "fomentar la manipul·lació als centres educatius" per haver enviat un "anònim als directors, sense data ni firma, per que no els acusin de prevaricació, en el qual es recomana que els col·legis i instituts que apliquin el TIL i incompleixin la legislació vigent", al mateix temps que reconeixen l'autonomia d'organització de cada centre. És en virtut d'aquesta autonomia, reconeguda ara per la conselleria d'Educació, que Maicas demana als centres que "canviïn els seus projectes educatius basats en el TIL" per altres que estiguin d'acord amb la legislació vigent. "Els mateixos inspectors d'educació han aval·lat aquest canvi", ha confirmat Maicas.

El diputat socialista també ha mostrat estranyesa per que s'hagin "aixecat els expedients dictats contra els tres directors dels centres de Menorca, però no al que afecta al director d'un Institut de Marratxí"; i que mentre es prenia aquesta decisió, la conselleria ha decidit recol·locar dins de l'organigrama de Riera, al director general responsable d'haver "congelat" els expedients durant set mesos.

De tota la situació creada a educació, però, Maicas en fa culpable principal una persona: "han canviat les cares dels responsables, Camps i Estarellas, que han estat cessats per obeir ordres directes del Consolat, però no ha canviat el responsable que és José Ramón Bauzá Díaz, el president".

Maicas ha acabat recordant que aquesta qüestió de la il.legalització del TIL per part del Tribunal Superior de Justícia de Balears arribarà aquest dimecres al Congrés dels Diputats on el ministre Wert haurà de respondre a una qüestió plantejada a aquest efecte pel diputat socialista per Balears Pablo Martín.

  

Cal investigar tot Son Espases de manera cronològica, públicament i sense vetar cap compareixent.

La sessió plenària del Parlament també viurà el debat sobre dues propostes de creació de comissions d'investigació pels fets coneguts sobre el procés d'adjudicació de Son Espases, a proposta del GPS. Unes comissions que persegueixen fer una revisió "cronològica, de caràcter públic, i sense posar impediments a cap de les persones que siguin cridades a comparèixer" de tot el relacionat amb l'adjudicació de Son Espases, i que és objecte de l'atenció de la Fiscalia Anticorrupció, segons ha recordat el diputat Antoni Diéguez. Per altra banda, la segona comissió del GPS vol entrar a revisar els "sobrecostos de totes les obres públiques de Balears des de 2003".

Diéguez ha afirmat que "havent-hi una altra petició per una comissió d'investigació de Son Espases impulsada pel PP, el més lògic és que es puguin debatre les dues conjuntament, i que després es debati la nostra petició de comissió d'investigació sobre els sobrecostos de les obres públiques de Balears des de 2003".

"No tenim res a amagar", ha tornat a recordar Diéguez, per que "el PP disposa de tota la informació des del 2010, i no ha volgut obrir cap investigació fins ara, per encobrir la seva pròpia gestió i confondre a la població; si haguessin trobat alguna cosa per mínima que fos, ja haurien dut tot l'expedient del modificat de Son Espases a la fiscalia, com ja van fer en el frustrat cas Complements", en referència a la denúncia de l'advocacia de la CCAA, a instàncies del Govern del PP, en contra la gestió del Govern del Pacte de Progrés sobre l'aplicació dels complements salarials als metges de la sanitat pública de Balears, que va ser arxivat pel TSJIB-.

Més enllà de tot això, Diéguez ha seguit recordant que "en el cas que ens ocupa de l'adjudicació de Son Espases ha estat una ex-dirigent del PP, i militant, qui ha confessat i s'ha autoinculpat en la manuipul·lació en el procés d'adjudicació de Son Espases".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube