Imprimeix
PDF

Armengol aposta pel plurilingüisme amb més recursos i un gran pacte amb la comunitat educativa front l’obstinació de Bauzà amb el TIL

francina armengol parlament octubre 2014La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha exigit al president que demani perdó als alumnes, pares, mares, docents i directors “per tots els perjudicis que està provocant tan sòls per un parell de vots”.

La diputada Cristina Rita ha interpel•lat a la consellera d’Educació sobre la “nefasta i caòtica política educativa que genera tanta incertesa als centres sobre el que poden i el que no poden fer”.

La situació incerta que viu el món educatiu després de les sentències judicials que suspenen l’aplicació del TIL a les aules ha protagonitzat el ple del Parlament en el que Francina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, ha demanat al president Bauzà com pensa aplicar el trilingüisme als centres.

Front l’obstinació que ha mostrat Bauzà en seguir endavant amb el TIL, “a pesar que ara ja no pronunciïn aquesta paraula”, la socialista ha mostrat, un cop més, la seva aposta pel plurilingüisme “dotant de més recursos a l’educació pública, després de tots les retallades que ha fet el Govern del PP, i amb un gran pacte amb tota la comunitat educativa”.

S’ha vist que el canvi de cara a la conselleria no ha suposat cap canvi en la manera de gestionar l’educació pública i es manté un conflicte educatiu que ja dura més d’un any perjudicant a tota la societat, pel que Armengol ha exigit a Bauzà que “demani perdó als alumnes per tots els coneixements que ja no aprendran, als pares i mares per llevar la llibertat d’elegir un centre coneixent el projecte lingüístic aplicaran, i, sobretot, als docents i als directors expedientats de manera injusta i arbitrària als que va perseguir el Govern amb un clar abús de poder”.

En el cas dels expedients, ara arxivats, Armengol ha estat molt contundent assegurant que “o Bauzà i el seu Govern va prevaricar abans quan mantenia aturats els expedients als directors dels centres educatius o ho fa ara amb el seu arxiu”.

Respecte la situació actual, Francina Armengol ha recordat que “el TIL és mort, està suspès per la justícia i és moment de donar instruccions clares als centres per evitar més patiment a tothom perquè ara mateix no hi ha cap normativa de trilingüisme en vigor” i ha apuntat que la única manera d’aplicar amb èxit un ensenyament plurilingüe passa per “augmentar els recursos econòmics, millorar la capacitació dels docents i de l’alumnat i respectant l’autonomia dels centres per aprovar els projectes que millor s’adaptin a les necessitats específiques de cada un d’ells”.

La diputada socialista Cristina Rita ha defensat una interpel•lació a la consellera d’Educació en la que ha demanat “quin és el pla B del Govern després de l’anul•lació del TIL, però no per burlar a la justícia, un cop més, sinó per donar solucions als centres que tenen molts dubtes del que ha de passar ara”.

Rita ha recordat que “fa anys” que es duen a terme projecte de trilingüisme als centres de Balears, pel que no serveixen “les constants mentides i intents de manipulació del PP per justificar un TIL que és una aberració pedagògica”.

Durant el torn de preguntes de la sessió parlamentària, els diputats socialistes Cosme Bonet i Lluis Maicas també han preguntat a la consellera d’Educació sobre la situació del TIL, confirmant-se que mantenen un projecte suspès per la justícia que és qui ha “aturat els peus a un Govern que està encaparrotat en no complir les sentències judicials i en governar en contra tota la societat”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube