Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE no donarà suport a la reforma de la normativa electoral que proposa el Govern per què "limita la democràcia, la pluralitat, la participació i la representativitat dels ciutadans de les Illes".

101014 FAs webLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol ha titllat "d'electoralista" el Projecte de Llei de modificació de la normativa electoral que avui ha aprovat el Govern, i n'ha ressaltat la inconveniència del seu plantejament "a vuit mesos de les eleccions per a intentar mantenir-se en el poder malgrat la voluntat dels ciutadans i ciutadanes".

El GPS no donarà suport a la iniciativa legislativa que ha aprovat avui el Govern, en forma de Projecte de Llei per a la reforma del reglament electoral de Balears. Una reforma que advoca principalment per una reducció dels diputats que s'asseuen a la cambra balear, en funció d'un pretès estalvi econòmic. La normativa no pot prosperar en el Parlament si no és amb una àmplia majoria de consens, de dos terços de la cambra, per la qual cosa els vots del PP en solitari no poden dur endavant la reforma legislativa.

La portaveu socialista, Francina Armengol, ha estat taxativa en explicar la postura del seu grup: "no donarem suport a una llei que intenta limitar la democràcia, la pluralitat, la participació i la representativitat dels ciutadans que viuen a les quatre illes". Armengol responsabilitza directament José Ramón Bauzá Díaz de l'autoria d'aquest Projecte de Llei de reforma electoral "que ja ha anunciat durant tota la legislatura, i que finalment es podrà discutir al Parlament en forma de text articulat".

Malgrat els repetits anuncis propagandístics de Bauzá per a reduir la composició de diputats del Parlament, dels actuals 59 fins els 43 que proposa, Armengol s'ha queixat que "mai se'ns ha explicat en què consisteix aquesta norma, per que no hi ha hagut cap reunió prèvia de negociació, i per tant no hi ha el consens polític necessari per a poder-la aprovar".

La portaveu socialista  creu que Bauzá expedeixi aquest Projecte de Llei a "vuit mesos de les eleccions, és una cortina de fum electoralista per intentar canviar les normes per a fer trampa". Armengol ha precisat que "el PP ja ho ha intentat amb la proposta de l'elecció directa dels batles de la llista més votada, i ara amb un canvi de legislació electoral de Balears". Un fet que Armengol explica en la voluntat del PP "d'intentar mantenir-se en el poder malgrat que no es correspongui amb el parer dels ciutadans".

  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube