Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana una gestió plural i democràtica per a retornar el caràcter de servei públic a IB3

Cosme Bonet 1 web

"La televisió pública és desprestigiada pel Partit Popular i la ciutadania desconfia de la seva funció de servei públic", ha assenyalat el diputat socialista Cosme Bonet. 

El Grup Parlamentari Socialista ha formulat una interpel·lació respecte al compliment de la funció de servei públic de l'ens públic de radiotelevisió de les illes Balears després del recent nomenament, sense consens, del nou Director General. Cosme Bonet ha aprofitat per recordar que el govern ha malbaratat una nova oportunitat per aportar credibilitat a l'Ens Públic, si l'elecció del nou Director General s'hagués fet per consens al Parlament.

El diputat socialista, Cosme Bonet, ha instat al Partit Popular a que asseguri la funció de servei públic de EPRTVIB mitjançant "l'obligació d'incloure el pluralisme i la participació democràtica" a les seves decisions.  A més, ha denunciat que l'ens públic "és un instrument al servei del Partit Popular". Per això, Bonet, ha recalcat el "nefast" tractament informatiu del conflicte del TIL "veient-nos la vergonya de comprovar que els mitjans privats donaren una cobertura veraç i completa" mentre IB3 silencià els convocants de la major vaga de docents de la història a més de vetar l'enregistrament d'imatges amb camisetes verdes.

Pel què fa a l'intervencionisme en la política lingüística, el Grup Parlamentari Socialista, ha deixat palès que "el govern promou la marginació de la nostra llengua". Bonet, ha destacat que "la confusió entre registre formal i informal del català usat a IB3 és inèdit a qualsevol mitjà de comunicació". El diputat socialista ha afirmat que en realitat IB3 "ha inventat una nova llengua", sense comptar amb l'assessorament de la UIB. 

En darrer terme, el diputat socialista, ha fet menció al tractament de la darrera campanya electoral europea. Cosme Bonet ha afirmat que amb l'acceptació d'un debat cara a cara entre els partits polítics proposat pel Partit Popular, es va produir després que es desestimés una petició anterior idèntica feta pel PSIB-PSOE, que el Consell de Direcció de IB3 trobà que era innecessària; "la magnífica sincronització entre PP i consell de Direcció d'IB3 resten credibilitat a la gestió i a les informacions de l'EPRTVIB", ha sentenciat Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube