Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el Consell de Direcció d'IB3 és il·legal i exigeix consens pel seu nomenament.

161014 Cosme Comissió IB3 web

El diputat socialista, Cosme Bonet, ha demanat al nou director general de l'Ens Públic IB3, Josep M. Codony, "consens per poder encarar un procés de campanya electoral amb transparència i imparcialitat". 

La Comissió de Control a l'Ens Públic Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) ha tingut avui com a tema central el recent nomenament dels nous directors de IB3 Ràdio i dels informatius de la televisió. El Grup Parlamentari Socialista ha traslladat a Codony, nomenat director general aquesta mateixa setmana en substitució de l'anterior José M. Ruiz,  el seu desacord amb la designació d'Eduardo de la Fuente, com a director d'IB3 Ràdio, i l'elecció de José M. Castro, a la direcció d'informatius d'IB3, per ser una mostra més de "l'abundància de directius propers al PP".  Bonet ha recalcat que "el govern no dóna exemple de transparència ja que els noms dels elegits es conegueren abans de resoldre el concurs de mèrits". Bonet no ha volgut "entrar a valorar" els currículums dels dos alts càrrecs d'IB3, però si que ha censurat "les formes" en què han envoltat les seves respectives eleccions, a través de la perversió de la Llei d'IB3, aprovada per consens de totes les forces al Parlament en 2010, i que sota el mandat del PP ja ha patit "tres reformes", segons ha denunciat el mateix Bonet.

Cosme Bonet, ha recordat que el Partit Popular ha modificat fins a tres vegades la Llei de l'EPRTVIB del 2010, aprovada per unanimitat al Parlament, per adaptar la ràdio i televisió autonòmiques "a les necessitats i temps del PP". Bonet ha fet referència al decret-llei per nomenar al vicepresident Gómez com a Director General d'IB3 durant els primers mesos de govern del Partit Popular, fet sense precedents de control governamental d'un mitjà de comunicació públic que només ha trobat comparació a Veneçuela. La manca de control i la feblesa dels procediments de contractació del nou personal directiu i del Consell de Direcció, composat integrament per persones proposades pel PP, ha fonamentat l'acusació de Bonet quan ha afirmat "la Il·legalitat del Consell de Direcció, i de les contractacions d'alts directius" fetes des de 2011, per que segons el diputat socialista, "no respecten la normativa vigent plasmada en la Llei del Sector Públic de les Illes Balears", impulsada pel Govern del Pacte de Progrés en 2010. Malgrat això, Bonet ha afirmat que "la ciutadania és coneixedora de les seves intencions" en referència a la creixent demanda de control polític d'IB3 per part del PP.

Bonet, ha manifestat la "sensació de improvisació absoluta" en la gestió de IB3, i d'una "mala praxi que només aporta manca de transparència".  A més, ha volgut fer menció del canvi dels colors de la careta dels informatius de televisió  ja que "s'assemblen, sospitosament, als colors de la imatge corporativa del Partit Popular".  

Per acabar el diputat socialista s'ha dirigit al nou director general d'IB3 per a dir-li que "ens agradaria donar-li un marge de confiança a la seva gestió, però la seva intervenció d'avui no ens ha agradat gens", al temps que ha demanat "poder encarar un procés electoral amb transparència i imparcialitat" a IB3.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube