Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE té com a objectiu liderar el canvi polític i acabar amb les polítiques de Bauzá

201014 Bonet Thomàs rdp webEl Grup Parlamentari Socialista ha anunciat que al darrer Debat de Política General d'aquesta legislatura, farà un balanç dels 3 anys i mig del Govern de José Ramón Bauzá, amb un resultat negatiu de la seva gestió. 

El portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs, ha denunciat que l'actual govern del PP "ha deixat de banda a la classe treballadora" i no només "s'ha enfrontat a la ciutadania" sinó que també "s'ha enfrontat a la judicatura" per obeir ordres de Madrid "augmentant la desigualtat" a la societat balear. Thomàs ha fet menció al sistema de finançament recordant que Bauzá "no ha demanat un conveni d'inversions estatutàries" situant les Illes Balears a la coa d'Espanya ja que només es reben 124 euros per cada ciutadà de les illes, en relació a la quantitat consignada com a inversió en el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2015, i ha recordat que "per cada euro que ha arribat aquesta legislatura, en varen arribar quatre durant la passada".

A més, Thomàs, ha recalcat que les polítiques del PP han menyspreat tres de les àrees més importants d'una societat: Educació, Sanitat i Benestar Social. "S'han fet moltes coses per fer que el sistema educatiu de les illes perdi qualitat, per acabar amb la igualtat d'oportunitats dels nostres nins i nines" ha assenyalat el portaveu adjunt que ha afirmat que l'aposta del PP pel TIL no ha estat més que un intent per a "desestabilitzar l'equilibri entre les dues llengües cooficials a Balears".

En qüestió de Sanitat, Thomàs, ha parlat de les negatives dades en les llistes d'espera del sistema públic ja que un pacient "ha d'esperar entre 50 i 95 dies per ser intervingut quirúrgicament" així com també per fer una prova complementària o per ser atès en consulta mèdica. Dates que s'allarguen en  especialitats puntuals: "una dona té una llista de 225 dies per poder fer-se una mamografia" ha afirmat Thomàs, tot coincidint en què ahir es va celebrar el Dia mundial contra el càncer de mama.

En darrer terme, el diputat socialista, ha parlat sobre l'àrea de Benestar Social fent menció a l'actual taxa de pobresa –"la desigualtat és el càncer de la nostra societat", ha afirmat el portaveu adjunt socialista-  i ha denunciat que "la majoria dels ciutadans balears són avui més pobres avui que fa 3 anys".

Per la seva banda, el diputat socialista, Cosme Bonet, ha posat l'accent sobre les al·lusions  a la regeneració democràtica que ha fet el PP durant aquesta legislatura, i allò que en realitat ha acabat succeint: "una degeneració democràtica". El diputat socialista ha basat aquesta involució en el tracte que Bauzá ha dispensat als mitjans de comunicació públics. En aquest sentit, i en contra de la política de nomenaments dels directors generals d'IB3 durant la legislatura, el GPS ha demanat la renovació del Consell de Direcció d'IB3 per representar el pluralisme i garantir la llibertat d'expressió ja que "l'actual està controlat pel PP" i ha recordat que "la independència d'una radiotelevisió pública depèn dels seus màxims responsables".

Bonet també ha fet menció al recent traspàs de competències de promoció turística als Consells Insulars defensant que "és positiu però s'haurien de negociar al alça" catalogant aquest fet d'un "nou fracàs del govern Bauzá", ja que el Consell de Mallorca ja ha anunciat la seva negativa a la recepció de les competències, i segons Bonet "la Sra. Salom va haver de fer el ridícul dient que no sabia res del traspàs" . A més, ha denunciat que la proposta del Partit Popular de reforma del reglament del Parlament "és un instrument manipulador" ja que "Bauzá només vol normes que beneficiïn al seu partit". "La ciutadania vol polítics que siguin vertaders representants del poble i, per contra, Bauzá vol tenir el control polític d'IB3 i la submissió dels Consells i del Parlament", ha reblat el diputat socialista.

Per acabar la seva compareixença, els diputats socialistes, han anunciat que "demà seguirem fent oposició frontal i donant suport als drets que Bauzá vol minvar", ha assegurat Bonet. Per això, el màxim objectiu del PSIB-PSOE és aconseguir un màxim suport electoral per poder liderar el canvi polític a les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube