Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana major implicació del Govern en la gestió de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la UNESCO

Cosme Bonet en comissióEl Govern del PP ha reconegut que no ha aportat cap quantitat econòmica al Consorci de la Serra durant els darrers tres anys, el que demostra que “s'han desentès d'aquest segell de qualitat que hauria de servir per millorar la promoció exterior de Balears”. El Grup Parlamentari Popular ha votat en contra de la iniciativa socialista.

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat avui horabaixa a la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament una Proposició No de Llei instant al Govern a implicar-se en la gestió de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural.

El diputat Cosme Bonet ha recordat que el 27 de juny de 2011 la Serra va rebre aquesta declaració, després d'haver aconseguit un ampli suport social i el suport unànime dels ajuntaments de la Serra de Tramuntana, a més de les forces polítiques de Balears. Però que aquest suport “no s'ha demostrat per part del Govern amb posterioritat”.

S'ha recordat que existeix un Pla de Gestió que ni tan sols s'ha començat a aplicar, un Pla que preveu la creació de mecanismes d'assessorament, centres d'atenció a visitants, ajudes i suport a pagesos i propietaris, programes de recerca o eines de participació ciutadana, “elements dels quals les administracions responsables se n'han desentès”, especialment el Govern de les Illes Balears que “ni tan sols ha aportat cap quantitat econòmica al Consorci de la Serra del qual forma part”.

Bonet ha esmentat una resposta parlamentària on “el Govern reconeix no haver aportat res al Consorci durant els anys 2012, 2013 i 2014”. També ha posat com exemple el tancament del centre d'interpretació Capvespre de Sóller, conegut avui mateix, i que demostra “l'absoluta deixadesa de les administracions en general i particularment del Govern a l'hora de posar en valor aquest segell de qualitat que significa la declaració de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat”.

Segons Bonet, el Govern “només va començar a preocupar-se per la Serra de Tramuntana després del greu incendi a la zona d'Andratx”, i ha valorat que la Serra de Tramuntana “hauria de ser un element primordial per la promoció exterior de les Illes Balears, que es troba totalment descuidat per part de les administracions que dirigeix el PP”.

"Si realment valorassin la Serra de Tramuntana no hi dedicarien 0 euros", ha assegurat Bonet, qui ha lamentat el vot en contra del Grup Popular a la iniciativa socialista i ha instat als parlamentaris del PP a reaccionar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube