Imprimeix
PDF

Joana Barceló: "La bona temporada turística no ha servit per millorar la qualitat de la contractació; 8 de cada 10 nous llocs de feina han estat a temps parcial"

Barceló declas web juliolLa diputada socialista ha destacat que les dades de la EPA "són positives", però que no podem amagar la precarització d'un mercat laboral que només troba refugi en la creació de llocs de feina per compte propi com autònoms i que incrementa la taxa d'atur dels menors de 25 anys i la de majors de 45. 

"Tots esperàvem més" de les dades de l'Enquesta de Població Activa del tercer trimestre de 2014 "després de la bona temporada turística que hem tingut". Així ho ha expressat la diputada socialista Joana Barceló, després de valorar unes xifres que apunten una baixada de 17.000 persones que es troben a l'atur a Balears en referència a fa un any, i una taxa d'atur del 15,94%.

Més enllà dels titulars, el desencant per l'escassa traslació del comportament de la temporada alta turística al mercat laboral ve marcat  pel "el creixement de l'atur juvenil, que 8 de cada 10 contractes hagin estat a temps parcial, i que l'impuls real a l'augment de la contractació hagi estat per la pujada dels treballadors autònoms i no pels que han estat contractats per compte d'un altre", segons Barceló.

Així a Balears encara hi ha 101.000 persones a l'atur, durant els mesos de màxima activitat turística, però allò que "és més preocupant és que l'atur juvenil creix en 3.000 persones amb una taxa que passa del 32.7% al 38,9% d'atur per aquest segment de menors de 25 anys".

Barceló ha destacat que "es crea ocupació, si, però a canvi de la precarietat dels contractes". Així, dels 10.300 ocupats de més que enregistra l'EPA en relació a l'any passat, només 1.100 són assalariats. Els altres 9,200 són autònoms, o empresaris per compte propi. Però allò més preocupant en referència a la qualitat de l'ocupació és la proliferació incontrolada de la temporalitat: "8 de cada 10 contractes són a temps parcial, i la incidència d'aquest tipus de contractació augmenta un 12,6% en el darrer any, i un 20% en els darrer trienni".

Finalment la mirada dels socialistes en aquesta EPA del tercer trimestre, també s'ha fixat en els aturats de llarga durada: "tenim 15.000 persones més que en 2011 que romanen a l'atur per espai superior als dos anys", ha dit Barceló, que ha constatat que en el darrer any el creixement d'aquest segment ha estat del 7%, entre els quals destaquen els majors de 45 anys, els quals són "2.300 més que en l'any passat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube