Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà al ple del Parlament 46 propostes de resolució derivades del Debat de Política General

241014 FAS i Thomàs rdp webFrancina Armengol defensa que les propostes presentades suposen la base del contracte social que es compromet complir amb la ciutadania, en cas de comptar amb el seu suport el maig de 2015.

EL GPS ha anunciat que donarà suport a la gran majoria de propostes presentades pel Grup MÉS, i que per contra, rebutjarà gran part de les presentades pel Grup Popular per què "són d'auto-felicitació i suport al Govern"

El Grup Parlamentari Socialista condensa el contingut del discurs de la seva portaveu Francina Armengol en el Debat de Política General del passat dimarts en 46 propostes de resolució, el màxim que el reglament del Parlament permet presentar per la configuració del GPS. Unes propostes que responen de manera sectorialitzada al decàleg que Francina Armengol va presentar dimarts passat, i que centra les àrees d'actuació en:

1.       Impuls de les polítiques de creació d'ocupació

2.       Restablir en consens amb un pacte per l'educació pública de qualitat

3.       Pla integral per la millora dels resultats educatius i aposta pel multilingüisme

4.       Retornar a una sanitat pública i universal i la retirada de co-pagaments

5.       Reducció de les llistes d'espera i garantir un temps de demora raonable

6.       Implantació progressiva de la Renda Bàsica

7.       Millorar el finançament autonòmic, recuperar les inversions estatutàries no reclamades, i aconseguir un nou REB.

8.       Invertir en un nou model turístic, de qualitat, regulant el tot inclòs, i creant nous productes turístics

9.       Potenciar sectors econòmics emergents, impulsa a la reindustrialitzacio, la innovació i el sector primari

10.    Impuls a la participació i la transparència.

Unes propostes que la portaveu socialista Francina Armengol no creu que s'hagin de quedar en un mer debat parlamentari ja que "sabem que el PP no les acceptarà, i les poques que pugui acceptar les incomplirà com ha fet fins ara amb els acords que hem assolit al Parlament en matèria de reclamació de mes finançament o per evitar les prospeccions inclús per via judicial". Armengol, més enllà de les propostes de resolució presentades, ha titllat el Govern de Bauzá "d'amortitzat, i incapaç d'entendre la realitat i les emocions dels ciutadans" que ha fomentat una "societat més desigual, on el cost de la crisi l'han pagat les classes mitjana i treballadora en perjudici de la classe dominant, cada cop amb més recursos".

Armengol ha identificat aquesta manca d'entesa de Bauzá i la societat balear en promulgar "el 'nyarro' del TIL, des del punt de vista pedagògic, social i judicial"; però per la portaveu socialista, el gran fracàs de la gestió de Bauzá ha estat "el no saber augmentar els ingressos d'aquesta comunitat". És per això que gran part de les 46 propostes presentades pel GP com a corol·lari del Debat de Política General ataquen de soca-rel aquests dos temes, educació i finançament, exigint el compliment dels compromisos adquirits per a la negociació d'un nou sistema de finançament per Balears, l'arribada dels 1.000 milions d'euros compromesos per les inversions en el marc de la reforma de l'Estatut d'Autonomia, i la posada en marxa del nou Règim Especial per a Balears.

De la seva banda, el portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs ha detallat la postura que adoptarà el grup de diputats i diputades socialistes el proper dimarts en referència a les propostes de resolució que presentaran la resta de grups a la Cambra balear. "Donarem suport a la gran majoria de les propostes de Mes, i ens oposarem a moltes de les que presenti el PP" ha avançat Thomàs, que ha justificat aquesta postura.

"La gran majoria -de les propostes del PP- són per donar suport a polítiques del Govern amb les que no estem d'acord, en altres casos són per 'auto-felicitar el Govern i altres són propostes de resolució-trampa" ha detallat el portaveu adjunt socialista. Comentari a banda ha merescut una altra casta de propostes del PP "que insten al Parlament a demanar al Govern que faci lleis, unes propostes que delaten la confusió del PP sobre qui té la tasca de fer les lleis en democràcia". Vicenç Thomàs ha afirmat que "el PP confon la separació de poders -entre l'executiu i el legislatiu- en democràcia, tot i que no ens estranya veient l'actitud de la presidenta del Parlament durant el seu mandat".

No obstant això, el GPS ha anunciat que donarà suport una petita part de les propostes que presentarà el Grup Popular, i que s'obre a la negociació d'un altre paquet de mesures.   

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube