Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "L'objectiu d'aquestes esmenes és treure Balears del furgó de coa de la inversió a les CCAA"

271014 Armengol RDP web

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, presenta el detall de les 92 propostes de finançament per a Balears que suposen una demanda d'inversió per valor de 456 milions d'euros.

"Demanem als senadors i diputats del PP de Balears que votin favorablement aquestes esmenes" ha dit la portaveu socialista. 

EL PSIB-PSOE preveu esmenar el PGE 2015 amb projectes per invertir a Balears en infraestructures turístiques, medi ambient, litoral, obres fèrries i a la xarxa viària, en virtut de les inversions estatuàries pendents, i també proposa augmentar la bonificació en els trasllats a la península pels residents.

El PSIB-PSOE ha inclòs gairebé 100 esmenes per a dotar projectes i obres de millora i d'inversió per a Balears, en el document marc del Grup Socialista al Congrés, per a la millora del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat 2015. Uns projectes que es valoren en 456 milions d'Euros i que pretenen "treure a Balears del furgo de coa del finançament de l'Estat a les CCAA" i aconseguir que les Illes tornin a tenir una dotació econòmica de l'Estat "que ens situïn a la mitjana de l'Estat. On ja hi havia estat durant els governs socialistes", ha apuntat Armengol.

Per a fer-ho, les esmenes del PSIB es basen en el principi de pròrroga de les inversions estatutàries previstes, "uns 2.800 milions d'euros", que Bauzá no ha exigit. "Nosaltres no ens resignem a perdre aquesta quantitat" ha dit la portaveu socialista que ha proposat que aquestes quantitats pendents puguin anar arribat a Balears fins 2018. És aquest capítol, el de les inversions estatutàries, la que suposa un major contingent per a inversió dins de les esmenes dels socialistes per a Balears. 322 milions d'euros que van destinats majoritàriament a finalitats que tenen a veure amb el turisme.

En aquest mateix capítol estatutari s'hi ha inclòs demandes d'inversió per a obres hidrològiques a diversos punts de les Illes. "Són obres en depuració d'aigües que el PP va dir que s'havien inclòs com a inversions previstes en el PGE de 2014, i de les que no n'ha sabut res, han estat fum" ha dit Armengol. També s'inclouen esmenes per valor de 50 milions d'euros per a inversions relacionades amb el conveni de carreteres, i per la producció d'energies renovables.

Un altre dels punts destacats de les demandes de reforma dels PGE 2015 és la de la real aplicació del descompte de resident sobre el preu total del bitllet, i no només sobre una part de la tarifa: "tothom sap que el descompte no s'aplica damunt de les taxes que apliquen les companyies damunt del preu del bitllet; nosaltres proposem que la bonificació de l'Estat –pels trasllats de residents balears cap a la península- cobreixi el 50% real de tots els costos del transport, taxes incloses". Un fet que Francina Armengol creu de justícia ja que per exemple "Rajoy subvenciona la tarifa de l'AVE a tothom".

A 7 mesos de les eleccions Armengol creu que "aquesta és la darrera oportunitat de Rajoy i Bauzá per a recuperar credibilitat davant dels ciutadans". Per això ha demanat diputats i senadors del PP de Balears que donin el seu vot favorable al gruix de les 92 esmenes als PGE que afecten les Illes, presentades pels socialistes.   

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube