Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Els pressupostos que ha presentat el Govern són irreals i agosarats"

101014 FAs webLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, creu que és "agosarat" fiar tot el pressupost de la CAIB per 2015 en la hipòtesi d'un creixement del PIB d'un 2,1%, "en un entorn econòmic en el qual Alemanya, França i Regne Unit mostren signes d'entrada a la tercera recessió". 

"Si les coses van també, per què no es fan enrere amb les retallades fetes a educació, a sanitat i a serveis socials", s'ha preguntat la portaveu socialista.

El PSIB-PSOE ha volgut dir la seva després que s'hagin conegut les xifres principals del Projecte de pressupostos generals de la CAIB per a 2015, que ha presentat el conseller d'Hisenda del Govern. "És un mal pressupost" l'ha qualificat Francina Armengol, per que "ja d'inici no compta amb el finançament que hauria de tenir, per que el Govern del sr. Bauzá no l'ha reclamat; no podrem fer les inversions públiques que tocaria fer i per tant és irreal".

Però més enllà d'aquesta mancança de base, la portaveu socialista al Parlament s'ha mostrat "sorpresa per l'optimisme que destil·len els pressupostos del Govern" en referència a què la hipòtesi econòmica que basa les xifres és la d'un creixement de l'economia de Balears del 2,1% del seu producte interior brut per 2015. "Una previsió agosarada" en opinió d'Armengol, que creu una "greu amenaça per l'economia turística de Balears" la situació de "tercera recessió" que es viu a les locomotores europees, Alemanya, França i Regne Unit. "És un fals miratge" ha sentenciat Armengol, per unes xifres que el Govern fia a la recuperació del consum familiar, amb mesures com l'anunciada reforma fiscal per valor de 250 milions d'euros, però que pels socialistes no valora a bastament l'entorn laboral desfavorable que provoca situacions de pobresa social tot i tenir un lloc de feina, a causa de la precarització creixent i la temporalitat del treball, que sovint impedeix que els mateixos assalariats puguin accedir a les prestacions bàsiques per desocupació quan acaben els seus contractes.

En tot cas Armengol s'ha preguntat de manera retòrica, com és que si l'economia balear repunta "els pressupostos del Govern de la CAIB de 2015 consoliden les retallades i no les fa enrere" i ha recordat al respecte els "acomiadaments de professors, de personal sanitari, per què no els tornen a contractar, si les coses van bé?. Armengol ha exigit l'eliminació de les polítiques de retallades als ciutadans.

"Esperava uns pressupostos més expansius, on hi hagués més inversió pública que fes dinamitzar l'economia i els sectors productius", ha lamentat Armengol que tampoc ha vist quines escoles o centres de salut es faran amb aquests pressupostos.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube