Imprimeix
PDF

La majoria del PP al Parlament rebutja aprovar 42 de les 46 propostes de resolució presentades pel PSIB-PSOE

081013 Thomàs ple Parlament webEl "rodet" dels populars vota en contra del 91% de les propostes de resolució que el Grup Parlamentari Socialista ha presentat a ran del Debat de Política General.

El gruix de les propostes estan considerades, més que com una voluntat d'esmena pel Govern de Bauzá Díaz, com un veritable full de ruta del què hauran de ser les noves línies d'un futur Govern de Balears, sorgit de les urnes en el pròxim mes de maig.

El portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs ha justificat el rebuig de 16 de les 17 transaccions ofertes pel PP sobre propostes socialistes per que "les seves esmenes desvirtuen el sentit de la nostra iniciativa"

Només 4 de les 46 propostes de resolució derivades del Debat de Política General celebrat la setmana passada al Parlament han estat finalment aprovades pel ple de la institució. Tres d'aquestes, mantenint el redactat original:

·        Per instar el Govern a elaborar un pla de millora dels resultats educatius

·        Per instar el Govern a dur a terme els resultats de la ponència parlamentària sobre salut Mental

·        Per instar el Govern a reduir a sis mesos com a màxim el temps d'espera per al tràmit per a persones amb dependència, entre el moment en què es sol·licita l'accés fins que es comença a rebre la prestació.

I una quarta, per a executar urgentment un compromís d'acció per al col·lectius de persones aturades majors de 45 anys a Balears, ha estat aprovada després de rebre una transacció per part del PP. En canvi, el Grup Mes ha votat favorablement a totes les propostes del GPS. Altres 16 propostes del GPS havien estat objecte de transacció per part del PP, però finalment han quedat rebutjades en no acceptar les modificacions, que en opinió de Vicenç Thomàs "desvirtuaven per complert les iniciatives socialistes".

Les propostes socialistes responien de manera sectorialitzada al decàleg que la portaveu del GPS  Francina Armengol va presentar, i centra les àrees d'actuació en:

1.      Impuls de les polítiques de creació d'ocupació

2.      Restablir en consens amb un pacte per l'educació pública de qualitat

3.      Pla integral per la millora dels resultats educatius i aposta pel multilingüisme

4.      Retornar a una sanitat pública i universal i la retirada de co-pagaments

5.      Reducció de les llistes d'espera i garantir un temps de demora raonable

6.      Implantació progressiva de la Renda Bàsica

7.      Millorar el finançament autonòmic, recuperar les inversions estatutàries no reclamades, i aconseguir un nou REB.

8.      Invertir en un nou model turístic, de qualitat, regulant el tot inclòs, i creant nous productes turístics

9.      Potenciar sectors econòmics emergents, impulsa a la reindustrialitzacio, la innovació i el sector primari

10.  Impuls a la participació i la transparència.

Gran part de les 46 propostes presentades pel GP com a corol·lari del Debat de Política General ataquen de soca-rel aquests dos temes: educació i finançament; exigint el compliment dels compromisos adquirits per a la negociació d'un nou sistema de finançament per Balears, l'arribada dels 1.000 milions d'euros compromesos per les inversions en el marc de la reforma de l'Estatut d'Autonomia, i la posada en marxa del nou Règim Especial per a Balears.

"Sabem que el PP no les acceptarà",havia avançat Armengol, per afegir que "les poques que pugui acceptar les incomplirà com ha fet fins ara amb els acords que hem assolit al Parlament en matèria de reclamació de mes finançament o per evitar les prospeccions inclús per via judicial".

Per altra banda el GPS ha votat favorablement 17 de les 20 propostes de resolució que ha presentat el Grup MÉS (en les tres restants el diputats i diputades socialistes s'hi ha abstingut), i també ha acceptat 14 de les 78 propostes del Grup Popular.

"La gran majoria -de les propostes del PP- són per donar suport a polítiques del Govern amb les que no estem d'acord, en altres casos són per 'auto-felicitar el Govern i altres són propostes de resolució-trampa" ha detallat Thomàs. Comentari a banda ha merescut una altra casta de propostes del PP "que insten al Parlament a demanar al Govern que faci lleis, unes propostes que delaten la confusió del PP sobre qui té la tasca de fer les lleis en democràcia", com ha afirmat la diputada socialista Pilar Costa en el seu torn de dictamen de les propostes del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube