Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta una queixa formal davant la Mesa per no protegir “el decòrum i la dignitat del Parlament” davant d’expressions “despectives” proferides pel conseller d’Agricultura

291014 Thomàs Junsta portaveus webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, lamenta el "desistiment de les funcions que va fer la presidenta del Parlament" per no haver evitat ni exigit la rectificació les declaracions del conseller Gabriel Company en el ple. 

Els socialistes tornen a palesar la discrecionalitat política en favor del PP de la presidenta del Parlament, en les formes de dirigir els debats i discussions a la Cambra Balear.

El GPS ha registrat un escrit d queixa formal, i l'ha presentat davant la Mesa del Parlament, en relació a l'actitud i les expressions "despectives" proferides pel conseller d'Agricultura, en el seu torn de resposta durant la sessió de control al Govern del ple del Parlament del passat dimarts. En aquella ocasió el conseller Company es va dirigir a una diputada del GPS preguntant-li si li donaria "una besadeta" en el cas que tinguessin èxit determinades gestions.

"Els comentaris del conseller Company són masclistes, i mai els hagués fet a un diputat" ha dit Vicenç Thomàs, que ha afirmat rotundament que aquesta actitud d'un membre del Govern envers un parlamentari atempta contra "el decòrum i la dignitat dels diputats del Parlament, i també de la Institució".

La queixa formal del GPS es dirigeix també a l'actitud permissiva de la presidenta del Parlament, Margalida Durán, qui per Thomàs "no va estar a l'alçada, per que no va defensar ni el decòrum ni la dignitat dels integrants de la Cambra, i a més, quan una diputada socialista va voler intervenir en el ple per al•lusions, li va negar la paraula".

L'escrit de protesta del GPS sol•licita que el Parlament exigeixi els consellers del Govern es comportin a la cambra "amb el degut respecte als representants dels ciutadans", i que la presidenta del Parlament "impedeixi que actuacions de tan escassa dignitat per part de membres del Govern es tornin a repetir amb total impunitat".

Representació del GPS a la Comissió d'investigació parlamentària de Son Espases

A la mateixa sessió de la Junta de Portaves celebrada avui s'han donat a conèixer els noms dels 4 representants del GPS dins de la Comissió d'investigació parlamentària sobre Son Espases. Seran el portaveu adjunt Vicenç Thomàs, i els diputats Lourdes Aguiló, Pilar Costa i Antoni Diéguez.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube