Imprimeix
PDF

Armengol es reuneix amb Oceana per lluitar contra les amenaces del mar balear com les prospeccions petrolíferes que són una possibilitat segons Soria

francina armengol reunio oceana novembre 2014La trobada ha servit per parlar sobre la proposta d’ampliar el parc marítim i terrestre de Cabrera així com la declaració de noves àrees marines protegides com la del Canal de Mallorca.

La líder socialista s’ha compromès a recollir les aportacions de l’organització internacional en el marc de la Conferència Política que acabarà definint el programa electoral del PSIB-PSOE.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol ha mantingut una reunió amb Xavier Pastor i Marta Carreras de l’organització proteccionista Oceana per tal d’elaborar estratègies conjuntes amb les que lluitar contra les amenaces constants que pateix el mar balear, entre les que destaquen les prospeccions petrolíferes que, ahir mateix a la World Travel Market de Londres, el Ministre Soria no va descartar anunciant que són una possibilitat que depèn dels informes mediambientals.

Durant la trobada, Armengol ha confirmat als representants d’Oceana el seu compromís per aturar les prospeccions petrolíferes front la “tebiesa” del Govern de les Illes Balears i la “permissivitat” del Govern central manifestada pel mateix Ministre d’Indústria, Energia i Turisme.

Més enllà de l’amenaça de les prospeccions per al mar balear, també han parlat sobre la situació en la que es troba la iniciativa legislativa presentada al Parlament de les Illes Balears per tal d’ampliar el Parc Nacional marítim i terrestre de Cabrera, una petició enregistrada fa un any i mig i que arribarà al ple del Parlament a les properes setmanes.

Aquesta proposta d’ampliació així com la possibilitat de declarar noves àrees marines protegides com la del Canal de Mallorca, entre aquesta illa i Eivissa, que proposa Oceana, són totalment incompatibles amb les prospeccions i els sondejos sísmics, pel que Armengol ha manifestat que “aquest és el model que hem d’impulsar front el model de torres de perforació petrolíferes”.

La líder socialista ha pres bona nota de les propostes de l’entitat ecologista internacional i s’ha compromès a traslladar-les al debat d’idees iniciat pels socialistes en el marc de la Conferència Política, un procés participatiu obert a la ciutadania que acabarà definint el programa electoral del PSIB-PSOE.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube