Imprimeix
PDF

Manuel de la Rocha: “No és creïble que Bauzá demani més inversions estatals al mateix temps que aprova una rebaixa fiscal injusta i molt irresponsable”

francina armengol manuel de la rocha nov 2014El secretari d'Economia del PSOE, Manuel de la Rocha Vázquez, ha denunciat que "no és creïble que Bauzá demani més inversions estatals per Balears al mateix temps que aprova una rebaixa fiscal injusta i irresponsable".

Per això, De la Rocha ha instat a reunir urgentment la Comissió Mixta d'Hisenda amb Mariano Rajoy i José Ramón Bauzá i abordar una reforma del Règim Especial de Balears "perquè el termini de 7 anys que marca l'Estatut d'Autonomia per negociar un nou REB ha expirat i ara mateix Rajoy està incomplint la llei".

Pel que fa a l'alternativa que proposen els i les socialistes, el secretari d'Economia del PSOE ha avançat que el PSIB-PSOE apostarà per recuperar les inversions estatals que ja es varen anar impulsant en l'anterior legislatura.

A més a més, Manuel de la Rocha ha criticat que, segons les estadístiques, només un 10% dels espanyols noten la recuperació econòmica que ven el PP. "9 de cada 10 contractes laborals són temporals mentre que tenim 3,8 milions de persones desocupades sense cap tipus de protecció, 2 milions més des que governa Rajoy", ha remarcat el socialista, com a mostra de la creixent desigualtat que hi ha al país.

Contra tot això, el secretari d'Economia de l'Executiva Federal ha anunciat que el PSOE proposa una "transició econòmica per guanyar el futur". En concret, es tracta de mesures que apostin clarament pel capital humà, amb polítiques actives de formació i més inversions en educació; una reforma fiscal progressista "que no sigui un regal pels que més tenen", una reindustrialització del país, una transició energètica, amb un model més baix en carbono que permeti reduir la despesa energètica; i una reforma del mercat laboral amb un nou Estatut dels Treballadors.

Els diputats del PP no presenten esmenes als PGE 2015 tot i reconèixer que no són bons per Balears

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha recordat que mentre el Govern d'Espanya ens presenta uns Pressuposts Generals de l'Estat per 2015 "totalment reprovables i que ens deixen els darrers en inversió per càpita", el PP de Balears no fa res per millorar la inversió per les Illes. "Els diputats del PP no han presentat ni una sola esmena als PGE tot i reconèixer que no són bons per les Illes Balears", ha apuntat Armengol.

Una situació que no s'entén, segons Francina Armengol, perquè tenim una comunitat autònoma "que no pot donar els serveis públics amb garanties mentre els centres de salut tanquen per no tenir el personal sanitari suficient contractat, amb els problemes que hem tengut en l'educació pública durant tota la legislatura i mentre som els darrers en la Llei de Dependència".

Davant això, Armengol insisteix en què "és molt difícil explicar que creixerem al 2,1% l'any que ve mentre es mantendran les retallades a la classe mitja i tendrem rebaixes fiscals pels de sempre amb un caire clarament electoralista".

Per analitzar la situació econòmica, debatre les alternatives socialistes i tractar d'impulsar l'economia de Balears, Manuel de la Rocha, Francina Armengol i Carles Manera s'han reunit aquest matí amb el Cercle d'Economia. Finalment, De La Rocha i Armengol participaran avui horabaixa a l'Escola de Tardor dels Socialistes de Mallorca on es parlarà de model productiu, econòmic i turístic.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube