Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “En lloc de posar la tisora a la corrupció, Bauzá l’aplica als serveis públics”

101114 Francina rdp PArlament web

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha lamentat que "el PP no té regeneració política a la seva agenda, ni té credibilitat per plantejar mesures de transparència, després de veure com Bauzá era a primera fila aplaudint Monago".

Les iniciatives legislatives en matèria de transparència i de lluita contra la corrupció política seran part de la feina del Grup Parlamentari Socialista en la sessió del ple de la cambra de demà dimarts, sobretot amb la presentació d'una moció, defensada per la diputada Lourdes Aguiló, que persegueix aprofundir en l'aplicació i desenvolupament complet de l'actual Llei de Transparència i Bon Govern de les Illes Balears, en vigor des de finals de la passada legislatura, i que l'actual Govern de Bauzá "no ha desenvolupat, ni ha aportat cap iniciativa per a millorar-la, ni per desplegar el seu reglament", segons ha afirmat Francina Armengol.

En realitat la portaveu socialista ha lamentat que el PP "no té credibilitat per parlar de regeneració política", i aquesta regeneració "no està dins la seva agenda". Com a demostració de l'afirmació, Armengol ha destacat "la imatge de Bauzá en primera fila aplaudint Monago, que no és més que el 'revival' del PP del Rasputín", en relació a les revelacions que apunten a la despesa de fons públics per a despeses d'àmbit privat de l'actual president extremeny, segons s'ha sabut aquest cap de setmana.

Armengol ha contraposat la inacció del PP de Bauzá respecte les mesures anticorrupció amb les iniciatives del PSIB-PSOE. "Nosaltres tenim presentat una nou projecte de Llei de transparència al Parlament, que propugna el govern obert, trasllada els mecanismes de control i transparència a totes les institucions, i un règim sancionador clar en el cas d'incompliments, però la presidenta del Parlament no troba un moment per a portar-la a tràmit al ple". A banda, la portaveu socialista també ha fet esment del seguit de mesures presentades per la comissió executiva del PSOE la setmana passada sota el nom de 'Declaració de València' que suposa la reforma de 8 lleis i normes bàsiques de l'Estat per incrementar els mecanismes de control i de rendició de comptes de l'activitat pública, dels càrrecs i dels partits polítics.

"Com es pot creure en la regeneració de la vida pública quan a Balears Bauzá no fa ni cas a 100.000 persones que surten al carrer per a plantejar un canvi de política educativa, o quan Rajoy nega l'evidència a mes de 2 milions de persones que van a votar de manera cívica, que cerquen solucions polítiques, i no jurídiques, a problemes polítics" ha resumit Armengol.

Temporada alta turística: més gent que mai, per més precarietat i salaris de pobresa.

La marxa de la temporada alta turística serà protagonista d'una important part de les preguntes de control parlamentari que el GPS realitzarà demà durant la sessió de control al Govern en el ple. La precarietat laboral amb contractes parcials i temporals i amb salaris més baixos, malgrat la bona afluència de turistes, centra l'atenció de la diputada socialista Isabel M. Oliver. "Les bones perspectives del mercat britànic per l'any que ve, com s'ha vist a la World Travel Market, venen de la mà de les demandes dels touroperadors per a la prevenció del turisme de sexe i gatera de Magaluf, i volem saber per què el Govern no n'ha presa cap; demanem mesures preventives per evitar que això torni a passar". El GPS també posarà damunt de la taula, des de l'òptica turística, les prospeccions petrolieres, no descartades pel ministre José Manuel Soria; l'ajornament del procés de privatització d'AENA, o la situació generada al l'ens que gestiona la construcció del Palau de Congressos de Palma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube