Imprimeix
PDF

Armengol: El Pressupost de la CAIB ha de servir per a redistribuir la riquesa que es genera, no per confortar els que més tenen, com fa el PP”

171114 Conxa i Francina 2 webLa portaveu socialista, Francina Armengol, ha presentat una esmena de devolució del projecte de Pressuposts de la CAIB 2015, per ser uns comptes que "no resolen les necessitats de la gent".

Els socialistes recriminen el PP per "no fer cas als informes com el de FOESSA, que alerta de l'augment de la desigualtat a Balears" i per fomentar "un crac social", en paraules de la diputada Conxa Obrador.

Armengol ha fet una crida a Bauzá per que "aprofiti l'oportunitat d'or que suposa la presència de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría a Palma per a demanar la millora del finançament i dir-li que no volem les prospeccions petrolíferes".

El ple del Parlament ha viscut aquesta setmana el debat de les esmenes a la totalitat del projecte de Pressupostos Generals de la CAIB 2015. El Grup Parlamentari Socialista defensarà una esmena a la totalitat de devolució, a través de la intervenció de la seva portaveu Francina Armengol, qui avui ha destacat el caràcter "irreal i electoralista" dels comptes de la Comunitat que ha preparat el Govern, i que suposen un augment de dotació del 4,1% respecte els de 2014, fins els 4.036 milions d'euros.

Armengol qüestiona d'inici uns pressupostos "expansius" que es basen en una previsió de creixement del PIB de les Illes en un 2,1% per 2015 "quan altres fons com el BBVA Research apunten cap el 1,7%" Un fet que de confirmar-se, deixaria el Govern amb una minva d'ingressos respecte dels pressupostats. Com també minvarà els recursos públics de Balears la rebaixa fiscal plantejada "molt mala de justificar mentre el Govern manté les retallades socials i mentre confirma que haurà de tornar-se a endeutar per valor de 448 milions d'euros", segons Armengol, per un total de més de 7.500 milions de deute públic global a Balears. "L'herència de Bauzá és que haurem de pagar els seus deutes" ha dit la portaveu socialista.

"El pressupost del PP no va a l'arrel dels problemes" ha dit Armengol, que hi troba a faltar "politiques actives d'ocupació, de xoc contra l'exclusió social" i que no repara l'escletxa creada a sanitat, educació i benestar social per les retallades fetes des de principis de la legislatura, ni "augmenta la inversió pública".

Per tot això Armengol ha instat Bauzá a què aprofiti la visita avui de la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáinz "no només per a fer campanya electoral sinó per a demanar-li més finançament", via nou sistema de finançament de les CCAA, via nou REB o a través de les inversions estatutàries. I per començar que "es comprometi a que els senadors i senadores del PP votin favorablement a l'esmena del PSOE que permetria l'arribada de 322 milions d'euros a Balears en concepte de les inversions estatutàries", fent bona l'errada en la votació dels populars al Congrés la setmana passada. Així mateix "set mesos després de la cita que tenia programada", el president del Govern també pot "dir-li a la vicepresidenta que a les Balears no volem prospeccions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube