Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denunciarà al ple del Parlament que tres anys de Govern de Bauzá han empitjorat les condicions de vida de la majoria dels ciutadans de Balears

241114 Bonet Thomàs webEl portaveu adjunt al Parlament, Vicenç Thomàs presenta les iniciatives del Grup Parlamentari al ple del Parlament, per demostrar que la inacció de Bauzá en matèria de finançament condemna Balears a un empitjorament de les condicions de vida dels ciutadans, i que el Pressupost CAIB 2015 no aporta solucions noves.

El GPS presenta una moció sobre l'ús del dimilín en el tractament de la plaga de l'eruga processiònaria del pi, i una proposició no de llei per a proposar la recuperació i la rehabilitació del vell Hospital de Son Dureta per a ús sòcio-sanitari.

El diputat socialista Cosme Bonet també demanarà per les gestions fetes pel Govern per a la recerca i consens d'un nou director general per a IB3.

"La majoria dels ciutadans de Balears estem ara pitjor que fa tres anys i mig"; amb aquesta sentència ha volgut sintetitzat el socialista Vicenç Thomàs la influència negativa que el Govern de Bauzá ha tingut en la vida de les persones. Una línia descendent en "qualitat democràtica, l'economia i les prestacions socials" que rebien els ciutadans el 2011 i les que reben ara. Part de les iniciatives que el GPS plantejarà demà en el ple del Parlament demostren aquesta degradació, a través dues de les qüestions de la sessió de control i una interpel•lació sobre el finançament de Balears.

Per que és evident que el fracàs social i econòmic del Govern de Bauzá es basa en una incapacitat manifesta i repetida per aconseguir incrementar el finançament de Balears. Un fet que, unit a la situació de crisi, ha comportat doloroses retallades a les polítiques de protecció social i en l'Estat del Benestar. Una situació que el Pressupost de la CAIB 2015 no redreça ni de bon tros, com va quedar demostrat en el debat de les esmenes a la totalitat: "uns pressupostos expansius i irreals, basats en una previsió de creixement de l'economia balear del 2,1% del PIB, quan altres experts la deixen en l'1,7%", ha apuntat Thomàs, que preveuen un augment del consum de les famílies, just quan els informes com el de FOESSA per Càritas indiquen que més de 300.000 persones es troben immerses o bé al límit de l'exclusió social. I finalment, uns pressupostos que es venen com els de la "rebaixa fiscal que en realitat és un engany" segons el portaveu adjunt socialista, per que beneficia les rendes més altes un cop més i "no és progressiva ni incentiva la capacitat d'estalvi ni el consum amb els 15 cèntims per habitant i dia que suposa", en el millor dels casos.

El fracàs de Bauzá queda exposat a la llum del dia quan es manifesta incapaç de fer valdre les seves demandes d'augment d'ingressos en oportunitats d'or com la visita de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz: "Bauzá acota el cap i no planteja millores ni en el sistema de finançament, ni en la reforma del REB, ni en l'arribada de les inversions estatutàries, ni tant sols en demanar que els senadors del PP votin favorablement l'esmena socialista que permetria invertir 322 milions d'euros a Balears dins dels Pressupostos Generals de l'Estat; ni això" ha lamentat Thomàs.

"Amb en Bauzá no millorem, sinó que empitjorem les condicions de vida de la majora dels ciutadans" ha dit el diputat i portaveu adjunt, que ha aportat una nova dada rellevant per la qual "un terç dels assalariats a Balears ja cobra una quantitat que ronda els 643 € al mes del salari mínim interprofessional".

Sense notícies del Govern per triar un nou director general d'IB3 per consens

Una altra de les iniciatives socialista previstes per al ple de demà es viurà en el decurs de la sessió de control al Govern i es refereix a les gestions fetes per l'executiu per a iniciar ronda de contactes per a l'elecció d'un nou director general d'IB3. "El Govern ja ha incomplert el mandat parlamentari del passat 4 de novembre, per parlar amb l'oposició per trobar un candidat de consens" ha dit el diputat Cosme Bonet, qui ha albirat que "l'immobilisme del Govern en aquesta qüestió fa pensar el seu desinterès en nomenar un nou director general d'IB3".

Un nomenament que es planteja com a fonamental de cara a oferir una cara "més professional" dels mitjans públics autonòmics de Balears, i que es demostra necessari amb fets com la realització dimecres passat d'una entrevista amb el president Bauzá Díaz, en horari de màxima audiència. "Creiem que l'entrevista estava planificada des del Consolat, fou molt benigne amb Bauzá, que digué 'animalades' que no foren rebatudes". Una actitud reprovable que per Bonet no és atribuïble a l'actual director general: "Codony s'estrena amb aquesta decisió –l'emissió de l'entrevista presidencial- que no és una decisió seva, sinó que li prenen al Consolat per ell".

Cosme Bonet explica aquesta espiral en el control governamental de la informació emesa per IB3 en "la por que respiren davant la més que probable desfeta electoral del pròxim mes de maig". Bonet s'ha mostrat procliu a iniciar converses més àmplies a l'entorn d'IB3, "no sols per al nou director general, sinó per que aquest pugui conformar el seu equip professional, i que es renovi el consell de direcció per que sigui plural", ja que actualment està format en exclusiva per membres proposats pel PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube