Imprimeix
PDF

Armengol emplaça Bauzá, “el pitjor president de la història per negociar amb Madrid”, a què “sigui valent i digui els senadors del PP que votin a favor de les esmenes PGE 2015 del PSOE”

Armengol al Ple Parlament febrer webFrancina Armengol ha liderat un conjunt d'iniciatives al ple destinades a demostrar la ineficaç política pressupostària del Govern de Bauzá i la seva incapacitat per a millorar el finançament de Balears durant tota la legislatura.

En una sessió de ple marcada per les qüestions de tipus econòmic i financer, el GPS ha tornat a incidir en la "incapacitat" del Govern de Bauzá Díaz per assolir els seus propis compromisos en matèria de finançament per a Balears. Un incompliment que ha estat titllat de "suspens rotund" per part de Francina Armengol, que ha qualificat Bauzá com el "pitjor president de la història de Balears en quant a negociacions amb el Govern central", i que ha estat "ignorat" pel mateix Mariano Rajoy a Madrid. "Fa sis mesos que va demanar reunió amb la vicepresidenta del Govern per a parlar de prospeccions; no el va rebre i vostè no va protestar" ha dit Armengol, que ha seguit: "Rajoy va venir a Mallorca per anunciar que no hi hauria nou model de finançament que el sr. Bauzá havia defensat, i no va ni protestar".

Finalment Armengol ha criticat la mateixa actitud dòcil de Bauzá en la recent visita de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría: "va venir –la vicepresidenta- a donar-li un copet a l'esquena, per haver acomiadat 1.000 professors, i 1.351 professionals sanitaris, per dir-li que segueixi així i que els doblers que estalvia Balears els enviarà a altres CCAA".

Per tal de millorar el finançament de Balears, la dirigent socialista ha emplaçat Bauzá a què "sigui valent i digui en els diputats del PP que votin favorablement a l'esmena del PSOE en el senat, als Pressupostos Generals de l'Estat de 2015". Una esmena que el Congrés va aprovar per una distracció dels diputats populars, però que suposaria inversions a Balears per valor de 322 milions d'euros. "Seria molt fort que esmenessin els PGE 2015 per evitar que arribessin a Balears aquests 322 milions d'euros", ha dit la portaveu del GPS. De tota manera Armengol ha dubtat de la capacitat de persuasió de Bauzá davant dels seus mateixos correligionaris: "què es pot esperar d'un president que entén per rendició de comptes, anar a la televisió pública a fer propaganda política", per acabar comparant Bauzá "amb el Jaume Matas de les millors èpoques".

Uns pressupostos que no serveixen pels problemes dels ciutadans.

Altres propostes del GPS en el Ple d'avui han girat sobre el mateix tema de la insuficiència del finançament i la manca d'adequació del Pressupost CAIB 2015 a les necessitats dels ciutadans de Balears. Així el portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha afirmat que "els pressupostos no tenen credibilitat" i provoquen "el creixement de la desigualtat, l'exclusió social i la precarietat", amb "més de 100.000 persones a l'atur" en temporada alta i uns salaris que "no arriben a 643 € al mes per un terç de les persones contractades". El portaveu socialista ha acabat per dir que "el PP ha creat la pobresa laboral" i tot per una evident mancança financera: "li van demanar a Soraya Sáenz pel sistema de finançament autonòmic? Pel nou REB? O per que el PP voti al Senat l'esmena del PSOE per Balears?"

En el torn de la interpel•lació que el GPS ha dirigit al conseller d'Hisenda del Govern, el diputat socialista Joan Boned ha criticat que els pressupostos i la política financera del Govern "parli de xifres i no de persones". Boned ha palesat la incapacitat del Govern per a millorar els ingressos de Balears, "de cap de les seves tres potes, ni per finançament de l'Estat, ni per endeutament ni a través dels tributs propis". En aquest darrer apartat, Boned ha brandat documents que demostren que la rebaixa fiscal anunciada pel PP dins del Pressupost CAIB 2015 "és una estafa" i "segueix afavorint els de sempre", als qui tenen rendes més altes en tractar-se d'una normativa d'aplicació "proporcional i no progressiva". Boned ha acusat el conseller d'Hisenda de realitzar "una previsió d'ingressos irreal" -per l'impost de transmissions patrimonials i el d'actes jurídics documentats- amb l'objectiu de "quadrar el pressupost" davant la necessitat de compensar l'augment de "més despesa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube