Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: “El PP ha de demostrar si defensa els interessos dels ciutadans de les Illes Balears o no

261114 Thomas junta portaveus web

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista afirma que "el PP tenia una oportunitat per a votar a favor d'una esmena que suposa molts llocs de feina per l'economia de Balears".

El PP de Balears no vol que l'Estat destini 322 milions d'euros en inversions per a les Illes en el seu PGE 2015. Així es dedueix de la presentació d'una esmena de supressió a l'Annex XVII de l'articulat dels comptes de l'Estat per l'any que ve. Un annex que es va aprovar en el tràmit de debat d'esmenes al Congrés per un descuit del PP, però que suposava una "oportunitat única" per a millorar les magres xifres d'inversió que el PGE 2015 destina a Balears, a la cua de totes les CCAA en aquest apartat, amb 124 € per habitant d'inversió prevista quan l'aportació de l'Estat a les CCAA se situa en els 243€/habitant, gairebé el doble.

Vicenç Thomàs ha destacat, a més, que aquesta renúncia del PP a lluitar per més finançament per a Balears es produeix sense res a canvi: "el Grup Popular al Senat no ha presentat ni una sola esmena –a excepció d'una per valor de 100.000€ destinada als Jutjats d'Eivissa- que pugui reportar una millora del finançament per a Balears". Thomàs s'ha referit al debat parlamentari d'ahir dimarts en què la portaveu socialista "Francina Armengol va demanar el president Bauzá Díaz què havien de fer els senadors balears del PP en referència a l'esmena del Grup Socialista que suposa 322 milions d'euros per les Illes".

Les esmenes del PGE 2015 hauran de passar tràmit en comissió el pròxim dimarts 2 de desembre, i es preveu que vagin a votació al plenari de la Cambra Alta els dies 10 i 11. Per això Thomàs s'ha permès apel•lar als senadors del PP que "han de demostrar si defensen els interessos dels ciutadans de les Illes Balears –i voten a favor de l'esmena socialista- o si per contra defensen altra classe d'interessos", en una legislatura que ha resultat molt negativa per Balears en matèria de finançament: "ja sabem que no hi ha un nou sistema de finançament, no hi ha un nou Règim Especial de Balears, no han demanat les inversions estatutàries i estem a la cua de les CCAA en inversions via Pressupostos Generals de l'Estat" ha constatat Thomàs.

Almenys els 322 milions d'euros via PGE 2015 suposarien gairebé triplicar els 140 milions d'euros que l'Estat destina a Balears, i redreçar, en part, una situació molt negativa per l'interès general de Balears, en què es confirma que per cada euro que el PGE ha destinat a les Illes durant la present legislatura de Rajoy, el Govern de José Lúis Rodríguez Zapatero en va destinar 4.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube