Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensarà una Llei de Transparència «per posar fre i prevenir la corrupció»

armengol i lourdes aguiloFrancina Armengol i Lourdes Aguiló han presentat una iniciativa per «canviar la manera de fer política i de prendre decisions com reclama la ciutadania».

A la propera sessió plenària del Parlament de les Illes Balears, el Grup Parlamentari Socialista defensarà la presa en consideració de la Llei de Transparència per a poder iniciar la tramitació parlamentària d'una llei «absolutament necessària a Balears» que servirà «per posar fre i prevenir la corrupció», com han explicat Francina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista, i Lourdes Aguiló, diputada socialista.

«Davant la corrupció, més transparència», ha assegurat Armengol, qui també ha criticat que «el PP continuï immòbil davant dades com la del CIS on pel 63% de la ciutadania el que més els preocupa és la corrupció, una reclamació social davant la que els socialistes estam actuant i presentam aquesta iniciativa de més transparència, més participació i més rendició de comptes».

Armengol ha destacat que la llei afectarà a totes les institucions de Balears i cerca que «la ciutadania tengui dret a saber com es gasta cada euro públic», així com posar llum sobre el patrimoni dels càrrecs públics i que «quedi clar el patrimoni que tenen quan arriben i el que tenen quan acaben i veure si utilitzen el seu càrrec per afavorir interessos privats, com ha passat aquesta legislatura».

Sobre el sentit del vot del Partit Popular al ple, Francina Armengol ha assegurat que, si vota en contra, «el PP haurà d'explicar perquè no vol més transparència en la gestió pública», tot i que també s'ha mostrat convençuda de que «si no és ara, serà a partir de maig de 2015 quan tramitem aquesta llei i canviem la manera de governar».

Lourdes Aguiló ha celebrat que «per fi» arribi al ple aquesta llei que ha de ser un «dic de contenció de la corrupció» i que «amplia la llei actual, concreta les obligacions de participació i rendició de comptes de les administracions públiques i estableix un mecanisme de control extern que garantirà que les coses es facin bé».

Caos conselleria Educació
La portaveu socialista també ha lamentat que «casos com la dimissió de Deyà com a director general afecten negativament a la credibilitat de les institucions» perquè la «imposició, manca de diàleg i manca d'eficàcia d'aquest govern també ha fet molt de mal a la confiança de la ciutadania».

Armengol ha qualificat la gestió educativa de «caos absolut» perquè «Bauzà ha dinamitat la conselleria amb la persecució política de docents, amb la imposició del TIL i, amb el que pareix que podria haver estat un dels motius de la dimissió de Deyà: les possibles pressions polítiques per contractacions d'interins per part del Consolat de Mar».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube