Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix la consellera Riera a comparèixer al Parlament “per haver mentit” en les explicacions sobre el trasllat irregular del professor interí

Pilar Costa 24-09-14La publicació avui dels documents que demostren que el trasllat del professor interí afí al PP ja fou autoritzat per Riera el passat dia 5 de desembre, invaliden les excuses de la consellera d'educació i posen al descobert "que la consellera va mentir ahir en seu parlamentària, un fet gravíssim".

La consellera d'Educació Núria Riera "no pot passar ni un dia més sense donar explicacions al Parlament" i un cop fet això "no pot passar ni un dia més com a consellera". D'aquesta manera ha expressat el PSIB-PSOE la seva "indignació" davant de les informacions aparegudes avui a la premsa, i que desmunten les excuses fabricades per Riera per a justificar la seva actuació davant de la dimissió fulminant del director general d'Educació Miquel Deyà en relació al cas del trasllat d'un docent interí vinculat al PP. "Rebutgem i denunciem les mentides de Riera en les seves declaracions d'ahir davant els periodistes i en seu parlamentària" ha afirmat la diputada Pilar Costa.

Les informacions publicades avui demostren que va ser la mateixa Riera qui la setmana passada va avalar el trasllat de l'interí afí al PP, i que segons les declaracions de Deyà, havia estat reclamat per la directora del SOIB Xisca Ramis, actual candidata del PP a la batlia de Lloseta, per ajudar a la seva candidatura, és a dir, per a profit del Partit Popular; "un professor interí que la consellera pretenia traslladar de Menorca a Mallorca com a assessor a la conselleria, però que en realitat pugui fer campanya electoral en favor del PP" ha dit Costa.

Segons les mateixes informacions, la reticència de Deyà a avalar el trasllat hauria estat el detonant per a la dimissió immediata del ja ex alt càrrec del Govern. Ara ja se sap que, en absència de Deyà, la mateixa Riera va avalar el document de la comissió de serveis de l'interí per ocupar una assessoria docent a la conselleria.

El PSIB-PSOE exigeix que aquesta compareixença pública de Núria Riera, davant de tots els ciutadans al Parlament, se celebri a la major brevetat possible, i fixa com a data possible, la del pròxim ple ordinari, i darrer de l'actual període de sessions, el 18 de desembre.

A més, Costa també denuncia que la conselleria ha prestat "tracte de favor" a l'interí afí al PP, objecte de la polèmica comissió de serveis, ja que ha reconegut la seva incorporació tardana al lloc de feina que se li havia assignat, "un fet que en condicions normals suposa la pèrdua de la plaça" i que en el cas que ens ocupa no ha comportat cap conseqüència. És per això que el GPS sol•licitarà a la conselleria d'educació que s'obri expedient per a documentar totes les dates, i per provar que la seva incorporació real al lloc de feina s'ha fet amb retard. "Segons la normativa vigent per als interins, aquest retard ha de tenir conseqüències, de fet les hauria tingut ja si no es tractés d'una persona que és afí al PP com ha quedat suficientment demostrat", ha dit Costa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube