Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigirà a la consellera d’Educació i Cultura que expliqui, en el ple del Parlament, la política del seu departament sobre personal docent i càrrecs públics

121214 Thomàs JJPP web

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha instat la consellera Núria Riera a què aclareixi tots els fets que han envoltat la dimissió del director general d'Educació.

Thomàs ha reclamat la consellera d'Educació que expliqui al ple de la Cambra "les 'magarrufes' en el si de la conselleria en referència a la comissió de serveis concedida a una persona per a fer un favor polític al PP". D'aquí el motiu per haver sol•licitat una interpel•lació d'urgència per a que Núria Riera comparegui davant la Cambra per explicar la política de persona docent interí de la conselleria.

Uns fets, els dels darrers dies, que han "provocat la dimissió del director general d'Educació" i que per Thomàs són constitutius de "corrupció política per fer servir doblers públics per a fer un favor al PP". En el rerefons del cas hi ha les declaracions del director general dimitit, Miquel Deyà, que va denunciar pressions per part d'un altre alt càrrec del PP, en aquest cas la directora del SOIB, Xisca Ramis, per aconseguir un trasllat a la Conselleria, per comissió de serveis, d'un docent interí destinat inicialment a Menorca, i que a més havia de ser el número tres de les llistes del PP a Lloseta, llista liderada precisament per Ramis. La participació de Riera s'hauria substanciat en pressionar Deyà per que acceptés validar el trasllat, i ratificar-lo personalment a posteriori, un cop l'ex director general es va negar a fer-ho.

La interpel•lació del GPS a la consellera d'Educació es durà a terme en el ple del Parlament del pròxim dijous 18 de desembre, el darrer ple de l'actual període de sessions parlamentàries El GPS lamenta que PP i MÉS es posin d'acord per a eliminar la sol•licitud de compareixents i de documents dels socialistes, per a la Comissió d'Investigació de Son Espases.

Thomàs també s'ha referit a la reunió d'ahir horabaixa de la Mesa de la Comissió d'Investigació de Son Espases, un ens que en principi "pot qualificar documents però no pot prendre decisions" que li pertoquen a la Comissió en ple. Thomàs s'ha referit a "l'acord PP-MÉS que han fet pels passadissos" per a refondre els dos plans de feina que varen ser aprovats en Comissió la passada setmana. Finalment el text refós conté nombroses esmenes, fet que no es troba entre les atribucions de la Mesa d'una comissió: "Això no ha acabat", ha dit Thomàs, "PP i MÉs hauran d'explicar per què han pactat que no passin a declarar per la comissió dues diputades actuals del PP, com són Lourdes Bosch i María José Bauzá", com havia quedat acordat pels plans de feina aprovats en Comissió.

Thomàs ha apel•lat als serveis jurídics de la Cambra per a dirimir aquesta actuació "irregular" de la Mesa, fet pel qual s'elevarà un Escrit de reconsideració. "PP i MÉS també hauran d'explicar per què no volen que vinguin a declarar persones clau en el canvi d'adjudicació de l'Hospital Son Espases, claus en els processos d'adjudicació i gestió i també del modificat, durant tota la legislatura"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube