Imprimeix
PDF

Armengol:”Temem que el PP vol pagar la campanya electoral amb fons públics, i per això augmenta un 60% les despeses de propaganda del Govern per 2015”

151214 Rdp FAS Thomàs webLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista critica l'augment de la partida destinada a propaganda del Govern en el projecte de Pressupostos de la CAIB que aquesta setmana viuran el seu debat i votació al ple del Parlament.

La portaveu socialista Francina Armengol ha acusat el Govern de "fer campanya electoral amb els Pressupostos CAIB 2015" en favor del PP. "El 2011 varen fer campanya sobre mentides, baixades d'impostos, millora del mercat laboral i les autopistes de l'educació; tot ho han incomplert" ha dit la dirigent socialista. "I ara tornen a fer campanya amb una nova mentida: la crisi ha acabat" ha dit Armengol, recordant aquesta afirmació que s'ha començat ja a escoltar en boca de dirigents del PP com Rajoy, Cospedal o el conseller d'hisenda Joaquín García, "un mantra que suposa un missatge insultant per als ciutadans que saben allò que cobren i com han d'arribar a final de mes". Uns pressupostos que neguen una realitat social punyent i reconeguda pels recents informa sobre exclusió social de FOESSA i el de pobresa infantil a Balears d'Unicef.

"Si la crisi és història com diu ara el PP, per què no redueixen les llistes d'espera, per què no tornen a contractar els 1300 metges i els 1000 mestres acomiadats?" ha preguntat Armengol, per qui el PP "no té cap credibilitat" en la presentació dels seus pressupostos de 2015, per que els doblers d'enguany ja no els basten i han hagut de demanar crèdits extraordinaris per valor de 95 milions d'euros per sanitat i educació. "El pressupost és irreal per que no acompliran el límit de dèficit de l'1% de Montoro, i a més l'any que ve han de quedar just en el 0,7%, què retallaran més? Nosaltres ja fa temps que hem demanat més flexibilitat en el compliment del dèficit".

I encara Armengol ha afegit un altre element d'incertesa sobre els pressupostos del Govern quan ha recordat que el Banc d'Espanya ja ha xifrat el deute públic de Balears en gairebé 7.600 milions d'euros, "més de 3.000 milions d'euros en tres anys; Bauzá era el que no havia de gastar allò que no tenia, i s'han endeutat més que mai per a pagar bancs i despesa comuna".

I per a donar publicitat a aquesta "nova mentida del final de la crisi" Armengol ha acusat el Govern "d'augmentar un 60% la partida de propaganda i publicitat" just en el darrer pressupost de la legislatura i de "dividir-la per conselleries" quan els anys precedents havia estat centralitzada a la de Presidència. La partida per enguany superarà el 1,6 milions d'euros, pels poc menys d'1 milió de l'any passat. Una altra novetat és que aquesta partida ha passat de ser unitària i controlada des de la conselleria de Presidència, a ser distribuïda en porcions d'uns 120.000 euros per a totes les conselleries, segons una modificació al projecte de Pressupostos introduïda per esmenes del mateix PP.

Per Armengol aquest és un nou intent del PP de fer servir els ressorts del poder en benefici propi, com en el recent cas de l'intent de col•locació com a assessor de la conselleria d'Educació a un professor interí destinat a Maó, per estricte desig de la candidata del PP a la batlia de Lloseta, Xesca Ramis; fets que han acabat forçant la dimissió del director general d'Educació. "Ramis i Riera han intentat cometre una corruptela política, i ja no haurien d'estar cobrant sou públic; si Bauzá les manté a les dues, és que n'és còmplice". El GPS demanarà explicacions públiques de la conselleria d'educació Núria Riera, en una interpel•lació sobre política de contractació d'interins docents, en el ple d'aquest pròxim dijous

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube