Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aconsegueix que just una de les 168 esmenes presentades a la primera jornada del debat de Pressuposts CAIB 2015 s’hagi aprovat

GPS PLE WEBEl diputat Antoni Diéguez ha criticat el vicepresident del Govern per no aclarir "el fraccionament de la partida de propaganda i el seu augment en un 60%".

La primera de les dues jornades de debat de les esmenes del Pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha acabat de manera "decebedora" el GPS, amb el balanç d'una única i "intrascendent" esmena aprovada, degut al rodet del PP. Una esmena referida al personal funcionari però que ha quedat incompleta en no haver prosperat una altra proposta que la completava i que es referia a l'eliminació de la consolidació del complement que els funcionaris que han ostentat càrrec públic durant dos anys cobren de per vida en tornar a la seva plaça. La resta de les 168 esmenes presentades pel GPS a l'articulat i a quatre conselleries del Govern, que s'han debatut al Parlament han estat desestimades.

En el debat de les esmenes a l'articulat de la Llei de Pressupostos, que ha obert la sessió, el PP s'ha negat a incorporar esmenes sobre "dietes a alts càrrecs polítics, retallades de complements específics, o millores per les carreres professionals dels funcionaris i regulació dels interins" ha dit el diputat socialista Joan Boned. A més el PP s'ha negat a "reconduir la reforma fiscal que ha plantejat, per acostar-la a qui més ho necessita, per que els socialistes creiem que dóna suport a qui més té". En aquest apartat el GPS havia presentat fins a 59 esmenes de les que només s'ha aprovat una de sola.

En el tocant a les esmenes sobre la conselleria de Presidència, el diputat Antoni Diéguez ha acusat el vicepresident del Govern de no voler "contestar davant l'evidència del fraccionament de la partida per a propaganda del Govern, i el seu augment en un 60%" en ple any electoral, una modificació del projecte de Pressuposts CAIB 2015 que ha presentat el mateix Grup Popular en el tràmit de comissió. "Aquesta és una esmena Over Marketing" ha dit Diéguez, per la major facilitat de fraccionar pagament a un mateix proveïdor per evitar la fiscalització de les despeses en publicitat, similar als fets perseguits i investigats per la justícia en la causa judicialment oberta que afecta al PP. Diéguez. qui també ha recriminat el Govern per "haver-se gastat 60 milions d'euros en un any a IB3", just el doble d'allò que marca el seu pressupost anual. Cap de les 9 esmenes socialistes per aquest departament han estat considerades.

En l'apartat de turisme i esports, la diputada socialista Isabel M. Oliver, que defensava 31 propostes de modificació del projecte de Pressupost, sense èxit en cap dels casos, ha destacat que "l'esmena a la totalitat de la conselleria no és per manca de recursos, és per com es distribueixen entre els diferents programes". Oliver ha destacat la "manca absoluta d'inversions de l'Estat" en matèries relacionades amb el turisme com R+D+I, transports, ports, medi ambient o ferrocarril, entre d'altres, per que "no han presentat cap proposta, la qual cosa és el súmmum de la deixadesa". Oliver també ha destacat la "duplicitat" que suposa l'augment de recursos de l'Agència de Turisme de Balears un cop ja ha fet efectiva la transferència de competències en matèria de promoció cap els consells: "un cop fet el traspàs, l'ATB seguirà amb la mateixa estructura i recursos per fer el mateix".

També ha estat Joan Boned l'encarregat de defensar les 9 esmenes, rebutjades pel PP, que el GPS ha presentat a l'apartat dedicat a Hisenda i Presuposts. "Recriminem durament la política d'endeutament del Govern" ha dit Boned, per explicar els més de 3.100 milions d'euros amb què el Govern Bauzá ja ha incrementat el deute públic de la comunitat, fins a fregar els 7.600 milions d'euros. Un endeutament que a més no genera cap inversió, sinó que va dirigit a pagar despesa corrent, "un fet molt perillós per que els ciutadans hauran de pagar en el futur despeses que no podran veure; nosaltres fèiem escoles i centres de salut". Boned s'ha queixat també de la "incapacitat del Govern per a generar recursos financers, i ha palesat el fracàs de Bauzá per a millorar els ingressos" via Pressupostos Generals de l'Estat, no ha negociat un nou REB ni ha reclamat les inversions estatutàries que ens pertocaven, ni tampoc ha complert amb la seva promesa de millorar el sistema de finançament de Balears. "Un balanç molt negatiu" segons Boned.

La darrera conselleria en debatre el seu pressupost durant la primera jornada de debat ha estat la d'Agricultura, Medi Ambient i Territori. Una discussió d'esmenes que s'ha dividit en debat a la totalitat d'agricultura i de globalitat de Medi Ambient i Territori i d'habitatge i transports. En aquestes àrees les 57 propostes del GPS han quedat desestimades pel PP.

El debat de les esmenes al Pressupost es reprendrà demà amb la discussió de les esmenes de la resta de conselleries del Govern, per les que el GPS ha presentat 212 propostes de canvi.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube