Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que l'anunci de la incompareixença de Jaume Matas a la Comissió de Son Espases és el darrer despropòsit d’una comissió amb les conclusions prefixades pel PP

140115 Com Son ESpases dia 2 web

El GPS exigirà, en aquest sentit, el compliment del Pla de feina i de compareixents que es va aprovar en el seu dia per la Comissió d'Investigació de l'HUSE

Jaume Matas no prestarà declaració demà en el si de la Comissió de Son Espases, així com la mateixa Mesa havia anunciat en el seu calendari de compareixences. Avui mateix la Cambra ha rebut una carta d'un representant legal de Matas que afirma que l'ex president "està intern complint condemna imposada pel Tribunal Suprem en el Centre Penitenciari de Segòvia. Aquest fet l'impossibilita per a comparèixer en la data assenyalada". Literalment, l'escrit del representant de Matas, el misser de Palma Miguel Ángel Arbona, assenyala a més que "l'estat de salut del meu client també l'impedeix l'assistència a la comissió".

El GPS, més enllà de circumstàncies personals, entén que la no presència de Matas per a respondre a les preguntes dels membres de la Comissió parlamentària suposa el cop definitiu a la credibilitat d'un estament creat per aclarir les circumstàncies que envolten el procés d'adjudicació i posterior gestió del nou hospital de referència de Mallorca. Matas fou, segons tots els indicis coneguts i sobretot després del què s'ha sabut de la pròpia deposició voluntària de l'ex consellera del Govern del PP de Matas, Aina Castillo davant la fiscalia anticorrupció, el responsable intel•lectual d'una tupinada en el procés d'adjudicació.

El GPS assisteix, atònit, a una comissió d'investigació en la qual el PP ha vetat el Pla de feina i de compareixents realitzat pels socialistes. Una comissió en la que després s'ha assistit a una fusió de les propostes del PP i de MÉS irregular, que va haver de ser esmenada per la mateixa Comissió, i en la que curiosament van caure tots els membres actuals del PP, diputats i diputades, que el GPS havia trobat necessari citar, en virtut de la seva participació i coneixement dels fets. Els actuals diputats del PP Veramendi, Rubio, M.J. Bauzá, Bosch i Cabrer, tots ells varen ser esborrats de la llista de compareixents pel mateix PP.

Per seguir amb l'absurd, la sol•licitud de documentació que finalment va ser requerida per la Comissió, segons el pla de feina de PP i MÉS, ha estat lliurada de manera irregular, de manera extemporània, sense ordre i amb l'omissió d'alguns dels documents. Tant és així, que si dos dels compareixents principals avui han estat l'ex batlessa de Palma, Catalina Cirer, i l'ex regidor d'urbanisme Javier Rodrigo de Santos, la documentació dels expedients de l'Ajuntament de Palma relacionada amb Son Espases va ser rebuda ahir horabaixa pel Grup Parlamentari Socialista, sense temps per a fer un mínim compendi de diferents plecs i expedients que sumen milers de folis.

Res d'això és aliè al PP, el portaveu del qual a la Comissió, Carlos Veramendi, ja s'ha permès, el primer dia de compareixences, expressar que ha quedat demostrada la legalitat dels fets que tracta d'esbrinar la Comissió, i que la presència dels compareixents que no han estat citats expressament pel PP, és sobrera i res aporta a la Comissió. És a dir, que el PP ja té escrit el full de ruta d'allò que ha de ser aquesta comissió d'investigació, que no és altra que la de minimitzar o directament exculpar qualsevol responsabilitat que el Partit Popular hagi tingut en els fets, i desgastar a l'oposició. Una realitat paral•lela grotesca, a mida del PP, i que com a mínim resulta poc respectuosa amb els ciutadans, el Parlament i amb la investigació impulsada pel Ministeri fiscal.

La ja citada incompareixença de Matas acaba per esmicolar la poca credibilitat que a judici del GPS, podia tenir aquesta Comissió, on si ja es partia d'una llista de compareixents amputada –en no admetre aquells requerits pel GPS-, dels finalment convocats en destaquen més les absències que les presències, i aboquen la Comissió al fracàs més absolut, i el que és més greu, suposen un intolerable atac a la funció democràtica del Parlament.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube