Imprimeix
PDF

Antoni Diéguez: “Ningú sap explicar d’on surt la decisió d’abandonar Son Dureta per fer un nou Hospital, ni per què precisament ha de ser a Son Espases”

150115 diéguez Son Espases 3 web

Davant del "desastre organitzatiu" en què es mou la Comissió de Son Espases, el Grup Parlamentari Socialista ha exigit el compliment del Pla de feina de la Comissió.

Torn de declaració per a Bartolomé Abad, qui fou director tècnic de la gerència d'urbanisme de Cort, i el signant d'un informe clau per a validar la idoneïtat de la finca de Son Espases per a fer-hi el nou Hospital. Un informe d'un foli i mig que servia per acceptar l'elecció de la finca de Son Espases que havien fet els tècnics de l'Ibsalut. Per Diéguez, l'actuació d'Abad respongué a ordres directes de l'aleshores gerent d'urbanisme de Cort, Javier Rodrigo de Santos, qui ja hauria iniciat negociacions anteriorment amb la propietat del solar abans de l'informe del tècnic municipal. "Els informes ja estaven fets abans, i donaven suport una idea pretedeterminada de què el solar que s'havia d'escollir era el de Son Espases", ha dit el diputat socialista, qui a més ha afegit que tot el procés de elecció de la finca per a edificar-hi el nou hospital emana de "dues veritats sobrevingudes, de les quals ningú en sap l'origen: que s'havia de fer un nou hospital fora de Son Dureta, i que aquest hospital s'havia de fer a Son Espases". Dues decisions que estaven preses d'inici, però que ningú assumeix com a pròpies.

A més Diéguez ha qüestionat a l'ex tècnic municipal que l'informe municipal sobre la suposada idoneïtat de la finca de Son Espases no inclogués altres constatacions sobre les comunicacions, els recursos hídrics o els sondejos arqueològics que havia de reunir el solar. Un fet que motivà posteriorment que s'haguessin d'aturar les obres per a verificar la troballa de restes a les excavacions. Abad redactà el seu informe després d'haver-ho fet un altre tècnic municipal, Joan Segui Perelló, de qui ahir mateix l'ex gerent d'urbanisme Javier Rodrigo de Santos va afirmar que se'n malfiava, i del qual l'ex batlessa de Palma Catalina Cirer va admetre, davant la Comissió, la seva incompatibilitat per a la gestió municipal sobre Son Espases, després d'haver-ne encarregat un informe reservat que va concloure que el funcionari de Cort Seguí Perelló tenia interessos per via familiar en la propietat dels solars del voltant de Son Espases. No obstant això, les conclusions dels dos informes municipals coetanis, el de Seguí i el d'Abad coincidiren: de les quatre finques proposades, Son Espases era l'elegida.

Jaume Matas absent avui malgrat la citació, tornarà a ser convocat a declarar el pròxim 20 de febrer.

El GPS ha refermat la seva certitud de què el funcionament de la Comissió d'Investigació de Son Espases és "un desastre organitzatiu total". Un fet que es referma amb l'alt grau d'incompareixences de persones citades per a declarar, com ha quedat palès avui, dia inicialment previst per a les deposicions de Jaume Matas i de Florentino Pérez, que ja havien excusat la seva presència per motius diversos. "Una comissió d'investigació necessita un calendari i un cert temps per a poder funcionar" ha dit Diéguez; "no es pot fer-la en un parell de setmanes per que això fa que pràcticament la meitat dels compareixents no vinguin".

No obstant això, el GPS ha exigit a la Mesa de la Comissió que es citi a totes aquelles persones que no hagin acudit a la demanda de compareixença. Així s'assenyalarà la data del 20 de febrer per que els reclusos Jaume Matas i Miquel Nadal es personin davant els diputats i diputades de la Comissió. Al mateix temps també s'ha instat a tornar a requerir d'urgència a Florentino Pérez la seva obligació de prestar declaració a la Comissió. I també s'insistirà en poder fer arribar la citació a compareixents que fins ara no han estat localitzats, com el constructor Mateu Sastre, els membres de la UTE adjudicatària de les obres en aquell moment Mateo Estrany i Juan Antonio Esteban Rodríguez, l'ex arquitecte municipal Joan Segui Perelló o a la secretària de qui fou president de la Mesa d'Adjudicació de les obres de Son Espases. Tots ells inclosos dins del Pla de feina de la Comissió.

També a petició del GPS, s'ha lliurat al registre de la Cambra els noms dels redactors dels informes dels col•legis d'Economistes i d'Enginyers, que estaven inclosos dins del Pla de feina, tot i que de forma genèrica. Bartolomé Fernando Ballester, José Nadal de Olives i Raquel Moreno Mínguez, economistes, i Miquel Femenies Reus, Víctor Rubina Núñez i Carlos M. Ribas Rotger, enginyers, foren els encarregats de redactar sengles escrits d'aval•luació de les diferents pliques presentades per les empreses que licitaren per aconseguir el contracte de construcció pel nou hospital de Son Espases.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube