Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: “L’incompliment del límit de dèficit de 2014 suposa la confirmació del fracàs de la política econòmica de Bauzá”

190115 Diéguez-Thomá webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista considera que Bauzá "no compleix amb Madrid ni tampoc amb els ciutadans de les Balears".

El Govern ja ha admès de manera pública que incomplirà el límit de dèficit que Madrid havia marcat per a Balears en 2014. Un límit que se xifra en l'1% del pressupost i que el conseller Marí Bosó ha admès que se superarà, tot i que no ha fixat en quina mesura. Unes declaracions fetes a un mitjà de comunicació, que el Govern amaga sota la capa de triomfalisme pels repetits anuncis de la finalització de la crisi, en un esforç electoralista per a millorar la imatge d'un PP ideològicament aliat amb les retallades que tant de dolor han causat als ciutadans de les Illes.

"És la confirmació del fracàs de Bauzá en la seva gestió econòmica" ha afirmat Thomàs al respecte; una gestió que justificava les retallades i la consegüent precarització del mercat de treball, que ha fet retrocedir la qualitat de vida de la majoria de les persones, pel compliment estricte de les línies vermelles econòmiques que ha marcat Madrid. I després de tot, aquestes línies s'han sobrepassat. "Bauzá no ha complert ni amb Madrid ni amb els ciutadans de Balears" ha dit Thomàs, que també ha recordat que "el president també ha fet augmentar el deute públic de Balears fins els 7.600 milions d'euros, 3.100 milions més que a l'inici de la legislatura; algú ho haurà de pagar".

Thomàs ha palesat que "els ciutadans han tingut pitjors serveis amb Bauzá", i tot per la seva incapacitat per a fer arribar més recursos econòmics a Balears: "ni nou REB, ni inversions estatutàries, ni nou sistema de finançament autonòmic, ni millores en l'arribada de recursos via Pressupostos Generals de l'Estat".

41 esmenes del GPS al Projecte de llei d'Ordenació Farmacèutica

El GPS ha presentat 41 esmenes al tràmit parlamentari del Projecte de llei d'ordenació farmacèutica, entre les quals n'hi ha tres per a crear i regular els despatxos de farmàcia i dispensa de medicaments a centres assistencials i residencials amb més de 100 llits, amb un apotecari al seu càrrec, i que aquest despatx estigui vinculat directament al centre hospitalari de referència. Pels centres de menys de 100 llits, es manté la vinculació amb una oficina de farmàcia de carrer, però es limita a què cada oficina només pugui subministrar medicaments a un sol centre, i que a més sigui un centre proper a la seva àrea d'influència.

No obstant gran part de la crítica del GPS cap el Projecte de llei d'Ordenació Farmacèutica se centra en la decisió del PP de presentar una esmena per incloure una disposició addicional que modifica la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos 2015, 19 dies després de la seva entrada en vigor. Una modificació que permet abonar complements retributius als funcionaris, als docents, i que desbloqueja el plus pel 25% de la carrera professional dels metges. "És un frau de llei fer aquestes modificacions per als complements dels funcionaris, dins d'una llei que no té res a veure" ha dit Thomàs, justificant així el vot contrari del GPS a l'admissió a tràmit d'aquestes esmenes. El reglament de la Cambra no admet modificar una llei amb esmenes que no hi tinguin relació directa, llevat d'acord unànime. La llei en vigor no té cap apartat dedicat als emoluments dels funcionaris, i des del GPS no s'entén com hi pot caber en el Projecte que ha presentat primer, i esmenat després el mateix PP. El portaveu adjunt socialista ha apuntat, a més, que "no existeix partida pressupostària per aquesta modificació de Capítol I" –el que inclou totes les retribucions del personal funcionari- i la intenció del PP és que "el pròxim Govern ho regularitzi en el quart trimestre de 2015".

Vicenç Thomàs ha atribuït aquesta actitud del PP a una qüestió "electoralista" i a la "por a perdre" que hauria impulsat a "Bauzá a fer el mateix que Matas en 2007", quan en any electoral, també va desbloquejar complements salarials per als funcionaris.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube