Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix que Bauzá comparegui al Parlament per a aclarir els dubtes sobre la procedència del finançament de les obres de la seu del PP a Palma

210115 Barcenas en plasmaEl Grup Parlamentari Socialista ha enregistrat la sol•licitud de compareixença del president del Govern al Parlament per que ofereixi explicacions a les declaracions fetes per l'ex tresorer del PP. Luís Bárcenas.

La seu del PP a Palma va ser pagada per diversos empresaris, entre ells el constructor de Pontevedra Antonio Pinal. I el procediment de recapta dels fons va estar dirigit des dels despatxos de Génova, pel tresorer de la formació i el mateix president del partit, com es feia amb altres seus regionals del PP com la de Bilbao. Així ho va afirmar ahir l'ex tresorer del PP Luís Bárcenas, en resposta a preguntes realitzades pel diputat socialista Antoni Diéguez en el si de la Comissió d'investigació de Son Espases, en la qual l'ex senador del Partit Popular va declarar en qualitat de testimoni des del centre penitenciari de Soto del Real on ahir encara complia condemna en relació a la seva participació a la trama del cas Gürtel.

Aquestes declaracions se sumen a allò que s'ha sabut de la deposició de l'ex regidor d'urbanisme de Cort, Javier Rodrigo de Santos, davant Fiscalia, on també hauria citat el mateix constructor gallec, president de l'empresa Bruesa, com a finançador de part del cost de la reforma de la seu del Partit Popular a Palma. Rodrigo de Santos, preguntat al respecte la setmana passada, a la Comissió d'Investigació, va declinar contestar expressament a aquesta qüestió. Però el cert és que la seva declaració motivà poc després l'escorcoll de les dependències del Partit Popular per part de la Policía Judicial a la recerca de documentació.

Les diferents constatacions i dubtes que se sumen al voltant de la legitimitat de la procedència del finançament usat pel PP en les obres de la seva seu central a Palma fan insostenible la posició de silenci absolut que aquesta formació ha mantingut al respecte fins la data. És per això que, en pro del manteniment de l'ètica democràtica, la transparència i la legalitat de les actuacions dels representants dels ciutadans, el Grup Parlamentari Socialista ha enregistrat avui una petició de compareixença parlamentària urgent per que José Ramón Bauzá Díaz pugui explicar amb detall els fets, i aclarir de manera fefaent d'on van sortir els fons per a finançar les obres de reforma i adequació de la seu del Partit Popular del carrer Palau Reial de Palma.

Bauzá no pot seguir d'esquena a la realitat. Ha d'afrontar un fet que l'afecta de manera directa, donat que els dubtes sobre la legitimitat de les actuacions del PP afecten el moll de l'os de la formació, el mateix despatx, la mateixa cadira del PP on seu el seu màxim responsable, i president del Govern de les Illes Balears.

Ja resulta insuportable el silenci amb què Bauzá ha tractat aquesta qüestió, i comença a ser molt comprensible l'actitud, ja destacada per aquest GPS, de defensa a ultrança de l'etapa del Govern de Matas que està duent a terme el Grup Popular al Parlament. Es comença a albirar que aquest entusiasme en la defensa de la legalitat de les actuacions en tot el procés d'elecció del solar i de l'adjudicació de les obres de l'Hospital de Son Espases amaguen en realitat un procedir irregular, que afecta directament els procediments amb els quals el PP s'ha finançat, i les reminiscències dels quals arriben fins a dia d'avui, amb plena responsabilitat del seu president actual, José Ramón Bauzá Díaz.

És per això, que des del GPS creiem que Bauzá té el deure ineludible i urgent d'aclarir tots els dubtes si és que pot, o com a mínim, aportar llum sobre uns procediments que posen una greu sospita de finançament irregular sobre la formació que durant tota la legislatura ha mantingut el Govern de la gran majoria de les institucions a Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube