Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que la represa del procés per la privatització parcial d’AENA és una errada gravíssima del Govern central, injusta per Balears i perjudicial per a treballadors i ciutadans

Dami Borrs-274x206

La privatització allunya encara més l'ideal de cogestió en clau autonòmica dels aeroports de les illes que defensa el PSIB-PSOE. "Els socialistes han fet i seguiran fent suport als treballadors d'AENA en les seves mobilitzacions de protesta" ha dit Borràs.

El PSIB-PSOE torna a exigir la immediata suspensió del procés de privatització d'AENA, i que es mantingui el caràcter públic dels aeroports de Balears, i del servei que s'hi presta. I per això cerca la complicitat dels plens dels Consells i del Parlament per a tornar a mostrar, unànimement, la contrarietat pel procés, i per instar a fer tots els esforços i gestions necessàries per a evitar la privatització. "És la seva responsabilitat", ha afirmat Damià Borràs.

Lluny de fer reflexionar al Govern, l'aturada de tres mesos en el procés de privatització parcial d'AENA no ha estat més que una jugada estratègica per intentar millorar el preu de sortida de les accions segons la valoració actual de la companyia. Però ni la ministra de Foment Ana Pastor ni Mariano Rajoy han tingut en compte les reivindicacions de gran part de la societat de les Illes, ni tampoc del col•lectiu directament afectat pel procés de privatització d'AENA: els treballadors. A partir de l'11 de febrer sortirà a borsa el primer paquet d'accions, del gruix del 49% de la companyia que gestiona els aeroports espanyols que el Govern pretén posar a l'abast d'inversors privats estables. "És la confirmació d'una errada gravíssima", ha dit al respecte el diputat socialista Damià Borràs. Borràs és l'autor de tot un seguit d'iniciatives parlamentàries –preguntes de control, mocions, interpel•lacions i proposicions no de llei- que durant els darrers mesos han pretès aplegar el consens polític en contra d'una mesura "que ens perjudica molt a Balears, tant als ciutadans que hem d'agafar un vol per desplaçar-nos, com als mateixos treballadors d'AENA".

De fet, en els darrers mesos, diversos càrrecs socialistes com el secretari d'organització César Luena, Rafael Simancas o la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, s'ha reunit diverses vegades amb els comitès d'empresa d'AENA, i han ofert tot el suport de la formació respecte les reivindicacions d'un col•lectiu de treballadors que veuen com la privatització pot suposar la precarització dels seus llocs de feina, i paral•lelament, la davallada de la qualitat del servei, i la pèrdua de la consideració de públic d'aquest servei.

"Aquest mateix dilluns es preveu una concentració de protesta dels treballadors a l'Aeroport de Son Sant Joan, i ja s'ha previst més aturades i vagues en els pròxims caps de setmana, ponts i fins i tot per l'estiu, si no s'arregla la situació" ha albirat Borràs, per qui un procés de mobilitzacions en els aeroports de Balears suposaria un "greu problema que no podria minvar ni la declaració de serveis mínims".

En el fons de la situació hi rau la incògnita de quina serà l'actitud dels inversors privats en la gestió dels aeroports menys rendibles de la xarxa d'AENA. Una xarxa formada per 42 aeroports i dos heliports, dels quals només una desena van tancar l'any 2014 amb beneficis, però que en global han permès que l'exercici hagi acabat amb uns guanys propers als 600 milions d'euros. A Balears, Palma i Eivissa es mantenen en números verds, com dos dels aeròdroms més rendibles de l'Estat. En canvi Menorca arrossega les amortitzacions de les darreres obres de millora que s'hi ha fet, i malgrat ser un aeroport d'activitat mitjana, el seu balanç ha estat negatiu.

"La privatització pot suposar, sobretot per aquests aeroports deficitaris, un greu perill pel servei públic, per la pèrdua de connectivitat, que a més suposa entrar en un cercle viciós que afecta el turisme i per tant, tota l'economia de les Illes" ha dit Borràs, que per això considera la decisió del Govern "una greu irresponsabilitat, especialment perillosa". A Balears, el Govern central hauria de "tenir en compte la posició unànime del Parlament de les Illes Balears, dels Consells, i de gran part de la societat pel manteniment del caràcter públic d'AENA, i per aprofundir en la cogestió dels aeroports de les Illes tenint en compte els interessos de Mallorca. Menorca i Eivissa, en qüestions com 'slots', taxes, horaris, freqüències o destinacions; i tot això per damunt de l'exigència fer negoci" segons paraules de Borràs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube